Monaco blijft in Nederland

Monaco blijft in Nederland

0 41

De Engelse Teza Englefield kocht afgelopen maandag de gepensioneerde Monaco in de executieveiling van stal Eurocommerce. Even leek het daarom dat Monaco naar het buitenland zou vertrekken, maar Englefield werd benaderd door Gerco Schröder en kwam met hem overeen dat Monaco bij de gebroeders Schröder blijft.

Maandag kocht ze Monaco in de veiling samen met haar groom Vanessa Irion. ‘We waren erg trots op de aankoop van zo’n geweldig paard. Dat is een droom, maar het welzijn van Monaco komt op nummer één. We wensen hem een gelukkig pensioen en we hopen hem ooit te kunnen ontmoeten’, aldus Englefield tegenover de site horses.

Na afloop van de veiling kwam naar buiten dat oud-medewerkers van Stal Eurocommerce zich zorgen maakten over een goede afloop voor de vier bekende pensionada’s, die uit elkaar gehaald leken te worden. Voor Les Etoiles gold het onzekere vooruitzicht niet, aangezien nota bene Ger Visser jr. hem aankocht. Hij zal nu dus vergezeld worden door Monaco en mogelijk Montreal. De laatste werd door Stoeterij Zangersheide aangekocht om te klonen, maar daarvoor hoeft hij per se niet naar Lanaken te verhuizen. Wat er met Genève gebeurt, is alleen nog onbekend. Hij kwam in het bezit van een Belgische koper.

Horses (bewerkt door de Hoefslag)

Reacties