Minderhoud knalt top tien binnen

Minderhoud knalt top tien binnen

0 637

Het zal niemand verbazen dat Charlotte Dujardin met Valegro haar nummer één-positie op de FEI-wereldranglijst verstevigd heeft na het behalen van dubbel goud en teamzilver op het EK in Aken. Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH staat net als vorig maand tweede, terwijl Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P. nog altijd derde staat, ondanks zijn diskwalificatie in de Grand Prix Special op het EK. Jessica von Bredow-Werndl stijgt een plek en staat nu op vier, vóór Isabell Werth met Don Johnson FRH. Tinne Vilhelmson-Silfvén met Don Auriello zien we op plek plek.

Een hele mooie zevende plek is er voor Hans Peter Minderhoud, die de bronzen medaille voor zich opeiste in de Special met Glock’s Johnson TN, naast uiteraard het eerder behaalde teamgoud, samen met Edward Gal, Diederik van Silfhout en Patrick van der Meer. Teamgenoot Van Silfhout ziet zichzelf met Arlando N.O.P. terug op een zestiende plek, terwijl Van der Meer en Uzzo op 26 staan. Daniëlle Heijkoop stijgt ondanks dat ze niet van start kon gaan op het EK van tien naar acht, terwijl Steffen Peters zakt naar negen. Op de tiende plek staat Patrik Kittel met Deja.

Shooting star in de top vijftig is Beatriz Ferrer-Salat, die in de kür op muziek in Aken derde werd met Delgado. Zij steeg van 55 naar 13. Karen Tebar (Frankrijk) heeft ook reden toch juichen. Ze stijgt van 223 naar 44 door haar goede prestaties op het EK met Don Luis.

Bekijk de complete FEI-ranking (gebaseerd op resultaten van 1 september 2014 t/m 31 augustus 2015)

Foto: Remco Veurink

Reacties