Mijas: Twee tweede plaatsen voor Jelmer Hoekstra

Mijas: Twee tweede plaatsen voor Jelmer Hoekstra

0 107

Jelmer Hoekstra is de Costa Del Sol Tour in het Spaanse Mijas deze week uitstekend begonnen. De Nederlander stuurde in de 1.45m hoofdrubriek van donderdag zijn Clinton-nakomeling Corientes in 73.68 seconden naar de tweede plaats. Daarmee moest hij alleen Steve Franks voor zich dulden. Deze Brit was met Carlow Cruiser, een achttienjarige nakomeling van Cruising goed voor een eindtijd van 72.08 seconden. William Funnell en Billy McCain (v. Cevin Z) noteerden de derde plaats, voor Sven Joseph Hadley (Ierland) en Realt Na Carraig (v. Lux Z). Leon Thijssen en Aken Utopia (v. Berlin) maakten de top vijf compleet.

Hoekstra stuurde tevens de Manhattan-dochter Anastacia naar twee tijdstrafpunten en de dertiende plaats, waarmee hij mocht aansluiten achter Jody van Gerwen en Goofy van Overis (v. Darco). Met een strafpunt minder vinden we hen terug op twaalf.

Tweede plek in het 1.45m

In het 1.45m van vandaag behaalde Hoekstra ook nog eens een tweede plaats met zijn Anastacia. De stalruiter van Stal Thijssen finishte het parcours in 64.66 seconden. Alleen William Funnell en Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) waren met 64.07 seconden sneller. James Paterson-Robinson (Australië) mocht met Riboy D’Alimat (v. Dollar de la Pierre) als derde opstellen, terwijl Sanne Thijssen haar wendbare Ulena (v. Baloubet du Rouet) naar de vierde plaats reed.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties