Michel Hendrix winst eerste Grote Prijs van Peelbergen

Michel Hendrix winst eerste Grote Prijs van Peelbergen

0 185

“Het is hartstikke mooi om hier te winnen, met zulke mooie sport voor een thuispubliek”, vertelt Michel Hendrix glunderend na zijn zege in de eerste internationale Grote Prijs gehouden op Equestrian Centre de Peelbergen. Stalgenoot Pieter Keunen nam met groot risico bezet van de tweede plaats en verwees Robbert Ehrens daarmee naar de derde trede van het podium in de tweesterren 1.45m proef.

Acht heren kwamen ongeschonden uit de basisomloop van 50 deelnemers. De selectieve omloop van parcoursbouwer Henk Linders gaf drie buitenlandse combinaties plus vijf Limburgers de kans hun kunsten te vertonen voor het massaal toegestroomde publiek in Kronenberg. Robbert Ehrens reed als twee na laatste de barrage in met Hisa (v.Indoctro) en wist met knap stuurmansschap een tijd van 30,87 te klokken.

‘Niets van de barrage gezien’

Met een galopsprong minder in de eerste lijn en een geweldige eindsprint nam Michel Hendrix met Eder van den Blauwaert (v.Kashmir v Schuttershof) vervolgens het stokje over van de zoon van de bondscoach. “Ik had niets van de barrage gezien , maar hoe ze tekeer gingen na de rit van Robbert, ik dacht die heeft gewonnen. Maar gelukkig lukte het mij toch. Eder is de laatste tijd heel goed in vorm en dan kan je risico nemen. Om hier dan te winnen voor zo’n enthousiast publiek is echt heel mooi”. De ruiter uit Kessel kneep hem nog wel even toen stalgenoot Pieter Keunen onverwacht heel dichtbij zijn eindtijd kwam. “De lange lijnen in deze proef waren voor mij en Alban ideaal. Natuurlijk is het dan nog een verrassing wat het gaat worden, maar dit voelt wel bijna als winnen, ook al zat ik er 0,34 seconden naast”, glimlacht de Limburger van oor tot oor.

Reacties