Michael Mac (52) overleden

Michael Mac (52) overleden

0 43

Ex-voorzitter van British Showjumping en ex-springruiter Michael Mac is overleden aan kanker op 52-jarige leeftijd. Mac heeft heel zijn leven met de springpaardensport te maken gehad. Hij won onder andere goud op het EK voor Junioren. In de jaren ‘tachtig vertegenwoordigde hij Groot-Brittannië een aantal keren bij de senioren. Op z’n 24ste stopte hij met zijn professionele carrière om als vertegenwoordiger in verzekeringen te gaan werken. Hij bleef betrokken bij de Britse springsport, eerst als lid en bestuurslid van British Showjumping, vanaf 2005 tot vorig jaar als voorzitter.

Ondanks zijn ziekte ging Mac weer meedoen aan wedstrijden. Met Competitive Edge deed hij mee aan lichte springwedstrijden. Hij laat zijn vrouw Emma en vier kinderen achter.

‘We hebben in Michael een echte innovator verloren’, aldus de huidige voorzitter van BS, Les Harris. ‘Hij wist wat hij wilde bereiken en had daar alles voor over. Ik spreek niet enkel voor mezelf, maar voor iedereen bij BS als ik zeg dat het een voorrecht was om hem te kennen en dat ik hem op veel vlakken zal missen. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Emma en zijn kinderen Jenna, Westley, Sienna en Jac.’

Horseandcountry/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties