Levende eventinglegende Michael Jung krijgt eigen postzegel

Levende eventinglegende Michael Jung krijgt eigen postzegel

0 61

Het stadje Horb is trots op zijn met goud behangen inwoner Michael Jung. De burgemeester heeft ervoor gezorgd dat de ereburger Jung een eigen postzegel krijgt.

Al bij de ontvangst van de tweevoudig Olympisch kampioen na zijn prestaties in Rio had de burgemeester van Horb Peter Rosenberger al aangekondigd dat er een Michael Jung postzegel moest komen.

Sam

De postzegel is er net op tijd, nu de Kerstkaarten verstuurd gaan worden.  Jung heeft dit te danken aan zijn ‘Jahrhundertpferd Sam’ (La Biosthetique Sam FBW) en is dan ook de reden dat de foto op de postzegel samen met dit paard is gemaakt. Het is een afbeelding van Jung waar hij over een hindernis gaat tijdens de cross in Rio. Dit leverde hem een zilveren teammedaille op en een gouden individuele medaille. Sam is inmiddels zestien jaar oud, maar is nog altijd in grote vorm. Hij won afgelopen jaar de Burghley Horse Trials en dit voorjaar het CCI4* van Badminton.

Burgemeester Rosenberger is ervan overtuigd dat vanwege erkenning van voortreffelijke sportieve resultaten van Jung  de postzegel niet alleen voor postzegelverzamelaars iets bijzonders is.

Bron: St. Georg

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

 

Reacties