Michael Jung gaat met alle prijzen lopen in Kronenberg

Michael Jung gaat met alle prijzen lopen in Kronenberg

0 289
Jung
Michael Jung - Fischersolution Indoor Drachten 2017 © DigiShots

‘Het valt wel mee, dit is pas mijn vijfde overwinning hier’, lacht Jung als hij een stroom aan felicitaties in ontvangst neemt. De Duitser schreef zowel de GP-kwalificatie, als de Midden Tour-finale en gisteravond ook de Grote Prijs van CSI de Peelbergen op naam. Hij verwees de Britse Louise Saywell naar plaats nummer twee, Deen Lars Bak Andersen werd met Arcado L (v. Argentinus) derde. De Limburgse Anne-Marie Poels nam voor Nederland de honneurs waar op plaats nummer vijf.

Supersnelle Jung

52 combinaties gingen van start in de Grote Prijs, elf van hen bleven foutloos. Vier Nederlandse duo’s gingen door naar de barrage. Zowel Kristian Houwen als Leopold van Asten zagen een balk vallen, en eindigden respectievelijk achtste en negende. Anne-Marie Poels kwam met Chintorelio als tweede aan de start. Haar rit knetterde genoeg om te finishen in 42.28 seconden. Daarmee eindigde de Swolgense amazone uiteindelijk als vijfde. Evi Bengtsson finishte als vierde in een snelle 41.42 seconden met La Pasion de Caballo Ulika (v. Colman): dat ze halverwege het parcours haar stijgbeugel kwijtraakte, deerde de Duitse duidelijk niet. Haar echtgenoot Rolf-Göran Bengtsson eindigde met Clarimo-telg Crunch zesde.

Michael Jung startte als laatste in de barrage en stuurde zijn Fishersolution (v. Carthino Z) scherp door de eerste drie bochten. Na de dubbelsprong trapte hij het gaspedaal helemaal in en finishte twee seconden sneller dan Louise Saywell.

Jung: ‘We zaten in een goede flow’

Ik had me geen betere voorbereiding op het komende concours in Bordeaux kunnen wensen’, erkent meervoudig kampioen Jung. ‘Misschien dat ik iets meer te winnen over had kunnen laten, maar mijn beide paarden zaten net als ik in een goede flow. Dat in combinatie met een goed team en de Peelbergen bleek een recept voor succes.’

Poels: ‘Ongelofelijk wat hij voor elkaar krijgt’

Anne-Marie Poels zegt: ‘Het lijkt wel of die paarden, zelfs na zo’n barragerit, niets te lijden hebben gehad qua energie. Het is ongelofelijk wat hij voor elkaar krijgt en dat in twee disciplines.’ Over haar eigen rit is de amazone tevreden. ‘De start was een beetje rommelig, maar de uitkomst prima. Je wilt altijd goed rijden, maar voor een thuispubliek doe je helemaal extra je best. Als je ziet wie er allemaal meereden dit concours en dat ik met alle paarden goede resultaten had, ga ik met een goed gevoel naar huis.’

Bron: De Peelbergen

Foto: DigiShots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties