MET Olivia: Goed voor debuut en rentree

MET Olivia: Goed voor debuut en rentree

0 152

Vandaag stond de rentree van enkele bekende paarden op het schema tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Olivia. Naast verschillende paarden die zich weer in de ring lieten zien, werd er ook een debuut verreden.

Gregory Wathelet debuteerde met zijn nieuwe springpaard Quasi Modo Z (v. Querlybet Hero) in het tweefase-parcours op 1,35m hoogte. De twaalfjarige hengst liep onder Fransman Cyril Bouvard succesvol op 1,60m niveau, maar verruilde eind vorig jaar van eigenaar. Wathelet reed tijdens zijn debuut vandaag twee foutloze rondes en eindigde op een 21ste plek. In dezelfde rubriek maakte springruiter Scott Brash zijn rentree met de elfjarige Hello Guv’nor (v. Diamant de Semilly). Brash bleef beide omlopen foutloos met de bruine ruin en eindigde op een 23e plaats.

Naast Hello Guv’Nor startte Brash vandaag ook sinds lange tijd weer de vijftienjarige merrie Ursula XII (v. Ahorn). De merrie bleef bijna twee jaar lang buiten de wedstrijdring door blessure’s, maar mocht vandaag op 1.30m niveau haar rentree maken. We zagen de merrie voor het laatst in de wedstrijdring tijdens de wereldbekerfinale in Lyon (2014). Brash kreeg een tijdsfout waardoor hij op een 23ste plaats eindigde. Gregory Wathelet maakte naast zijn debuut ook een rentree. Hij nam de elfjarige hengst Conrad de Hus weer mee van huis. De Con Air-zoon was tijdens het EK in Aken nog goed voor zilver, maar kreeg na de Nations Cup-finale in Barcelona een wedstrijdpauze. Wathelet kreeg vandaag twee strafpunten en eindigde op de 28ste plaats in het klassement.

Klik hier voor alle uitslagen op 1.30m niveau
Klik hier voor alle uitslagen op 1.35m niveau

Foto: Remco Veurink

Reacties