‘Master of the Faster’ Bosty naar superzege in GCT GP Mexico

‘Master of the Faster’ Bosty naar superzege in GCT GP Mexico

0 558

_SGC2950Voormalig Europees kampioen Roger-Yves Bost schreef afgelopen nacht de winst in de vijfsterren Global Champions Tour Grote Prijs van Mexico City op naam. Tijdens een spannende vier deelnemers tellende barrage stuurde de Fransman zijn twaalfjarige Selle Francais gefokte Qoud’Coeur de la Loge (v. Ideal de la Loge), het paard waarmee hij in 2015 al winst behaalde in de GCT etappe van Madrid, naar de snelste tijd. Met een fenomenale rit bleef het duo in 37.23 seconden maar liefst vier ruime seconden voor op de nummers twee: Jos Verlooy en Caracas. Deze jonge Belg dreef zijn Casall-nazaat Caracas tot het uiterste, maar moest in 41.63 seconden toegeven op routinier ‘Bosty’. Uiteindelijk was er voor Verlooy in 41.63 seconden een uitstekende tweede plaats.

Bertram Allen (Ierland) en Hector van d’Abdijhoeve (v. Cabrio van de Heffinck) volgden met vier strafpunten op de derde plaats, voor Christian Ahlmann en E-Pleaser van ’t Heike (v. For Pleasure). De Duitser kreeg al vroeg in het parcours te maken met een pechfout, waarna hij op rustige wijze de opgave voltooide. Regerend Olympisch kampioen Steve Guerdat (Zwitserland) tekende met Bianca (v. Balou du Rouet) voor de vijfde plaats.

_SGB5661Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) ontvingen acht strafpunten in de tweede manche, waardoor we hen terug vinden op de veertiende plaats. Kevin Jochems en Zanzibar (v. Stolzenberg) kwamen met hetzelfde aantal strafpunten tot de zestiende plek. Nederlands kampioen Leopold van Asten bleef met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) op de 20ste plaats steken. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C (v. Indoctro) hadden duidelijk hun dag niet. Met zestien strafpunten was er voor hen een teleurstellende 33ste plaats.

GCT Tussenstand

Na twee wedstrijden gaat Christian Ahlmann met 68 punten aan de leiding in de tussenstand, voor John Whitaker (Engeland) met 60 punten en Verlooy met 56 punten. Roger-Yves Bost vinden we als winnaar van deze etappe op de zevende plaats (40 punten). Maikel van der Vleuten is met 31 punten en een voorlopige dertiende plek de hoogst geklasseerde Nederlander.

De volgende etappe zal van 21 t/m 24 in Antwerpen (België) worden verreden.

Klik hier voor uitslagen.

Vergelijkbare artikelen

Reacties