Gucci Masters voor Martin Fuchs

Gucci Masters voor Martin Fuchs

0 71

Martin Fuchs heeft vanmiddag de vijfsterren Grote Prijs van Parijs op naam geschreven. De 22-jarige Zwitser stuurde zijn toppaard PSG Future (foto, v. Cash and Carry) in 34.58 seconden naar de zege. Daarmee etaleerde de combinatie opnieuw een goede vorm, want eind oktober was er voor hen al een tweede plaats in de wereldbekerwedstrijd van Helsinki.
In de dertien deelnemers tellende barrage dook Fuchs in zes galopsprongen de tot dubbel omgebouwde driesprong in, passend in zijn finalerit waarin hij het verschil maakte op het einde. Ludger Beerbaum en de KWPN gefokte Zinedine (v. Guidam) eisten in 34.67 seconden de tweede plaats op. Daarmee heeft dit duo, dat in de Global Champions Tour finale nog teleurstelde, de vorm weer hervonden. Het Belgisch talent Constant van Paesschen stuurde zijn Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle (v. Surcouf de Revel) naar de derde plaats, voor Olympisch kampioen Steve Guerdat en de elfjarige Kannan-dochter Albführen’s Paille. Edwina Tops-Alexander en haar toekomsttalent Fair Light van ’t Heike (v. Vigo d’Arsouilles) sloten aan op de vijfde plaats.

De jonge Fuchs, die in het verleden grossierde in zilveren medailles op het EK voor Young Riders, ging al als tweede van start in de barrage en zag de een na de andere topcombinatie de tanden op zijn rit stukbijten. Verschillende combinaties waren sneller, maar het genomen risico ging ten koste van een balk. Marokkaan Abedelkebir Ouaddar klokte de allersnelste tijd met 33,33 seconden, maar zag zijn weer apart springende Quickly de Kreisker (v. Diamant de Semilly) onderweg een balk meenemen. Thuisruiter en titelverdediger Kevin Staut eindigde met Reveur de Hurtebise HDC (v. Kashmir van Schuttershof) op de twaalfde plaats na een balk.

Teleurstelling

De Nederlandse combinaties speelden deze keer geen rol van betekenis, al waren ze dichtbij de beslissende barrage. Gerco Schröder en Glock’s London N.O.P (v. Nabab de Reve), vorig jaar nog derde in deze rubriek, kregen vier strafpunten in het basisparcours en bleven hiermee op de zestiende plaats steken. Ook Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel), gisteren nog de winnaars van het 1.55m, maakten op dezelfde hindernis 10 een fout, waardoor ook zij met vier strafpunten niet terugkeerden. Zwaar teleurstellend was het resultaat van Kent Farrington (Amerika), de kersverse nummer twee van de wereld incasseerde met zijn uit vorm zijnde Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof) -de nummer twee van de Grote Prijs van Aken- maar liefst 21 strafpunten.

Klik hier voor uitslagen.

(Getty/MGSI)

Reacties