Martin Fuchs over look-alike van Verdi: ‘Hij was ongelooflijk’

Martin Fuchs over look-alike van Verdi: ‘Hij was ongelooflijk’

0 895

Extatisch, dat was het juiste woord voor de staat waarin Martin Fuchs verkeerde na zijn overwinning in de Longines Global Champion Tour-wedstrijd in Mexico afgelopen zaterdag.

Het was een zinderende barrage. Met slechts zes foutloze combinaties na een loodzwaar parcours, maakte Martin Fuchs een goede kans op zijn allereerste podiumplek in de GCT. Met de tienjarige KWPN-gefokte hengst Chaplin, die werkelijk als twee druppels water op zijn vader VDL Groep Verdi TN N.O.P. lijkt, was hij de historische winnaar.

‘Chaplin was ongelooflijk’, reageerde de ruiter na afloop. ‘Hij deed zijn uiterste best voor me, wat een super weekend. Hij is snel en super voorzichtig. Elke ronde hier werd hij beter en beter. Derde, tweede en nu dan eerste in de Grote Prijs; ik heb er geen woorden voor!’

Leon Thijssen en Jelmer Hoekstra

Fuchs rijdt Chaplin sinds juni vorig jaar. Hij kocht het paard van Stal Thijssen, waar hij opgeleid werd tot en met het hoogste niveau door Leon Thijssen en Jelmer Hoekstra, die er onder andere in hun laatste wedstrijd, het CHIO Rotterdam, zevende mee werd in de Rabobank Prijs, over 1.55m. Eerder in 2016 was er een vijfde klassering in de CSI GP van San Giovanni en een zelfde notering in de CSI2* van Mijas. Hoekstra reed de bruine ruim een jaar; toen hij zeven, acht jaar was, zat Leon Thijssen in zijn zadel.

De Verdi-zoon heeft niet alleen de looks, maar ook dezelfde krachtige manier van springen geërfd van de topper van Maikel van der Vleuten, die het zelf moest afleggen tegen de Zwitser. Niet al te vlug boven de hindernis, maar met een ongelooflijke power wil hij per se van het hout blijven. Groot was dan ook de ontlading van de winnaar, die zijn paard maar bleef prijzen.

De barrage van Martin Fuchs en Chaplin:

Longines Global Champions Tour/Hoefslag

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Reacties