Marcus Ehning’s Küchengirl bevalt van merrieveulen

Marcus Ehning’s Küchengirl bevalt van merrieveulen

0 210

Küchengirl, het voormalige toppaard van de Duitse springruiter Marcus Ehning, is vandaag bevallen van een merrieveulen. “Precies op tijd voor de Wereldbekerfinale brengt Noltes Küchengirl haar nakomeling van Plot Blue op de wereld.” aldus Ehning via zijn Facebookpagina. Hoe het veulen gaat heten is nog niet bekend, maar op Facebook worden de suggesties “Plot Girl” en “Plot Pink” al gegeven.

De inmiddels negentienjarige merrie was zeer succesvol onder Ehning. Zo won ze elf internationale Grote Prijzen, waaronder die van Aken, La Baule en Zürich. In 2010 hielp Küchengirl haar ruiter samen met Plot Blue aan de Rolex FEI Wereldbeker in Genève. Daarnaast liep ze mee in landenwedstrijden en won ze met het Duitse team in Rotterdam, Aken en twee keer in La Baule. Ook bezorgde ze Ehning de overwinning in de Grand Prix in Rio de Janeiro én de lucratieve overall winst in de Global Champions Tour in 2010.

De merrie heeft een aparte pedigree; vader Lord Z staat bekend als leverancier van vele uitmuntende springpaarden. Moeder Andante sprong nationaal in Nederland. Haar afstamming? Hackneyhengst Cambridge Cole x Nederlands kampioen in tuig Oregon.

Bron: Hoefslag

Reacties