Marc Houtzager zevende in zinderende WB-wedstrijd Madrid

Marc Houtzager zevende in zinderende WB-wedstrijd Madrid

0 244

Achttien ruiters maar liefst gingen de strijd met elkaar aan in de barrage van de World Cup wedstrijd in Madrid gisteravond. En dus was het loeispannend. Roger Yves Bost zette uiteindelijk de snelste tijd op de chronometer met Sydney Une Prince (v. Baloubet du Rouet) en werd de winnaar van de zesde editie in de wereldbekerstrijd.

Acht combinaties zaten hem op de hielen; de nummer negen was slechts anderhalve seconde langzamer. In dit geweld mengde zich Marc Houtzager met zijn kampioenspaard Sterrehof’s Calimero. Met de tienjarige zoon van Quidam de Revel eindigde Houtzager uiteindelijk als zevende. De tijd van Bost: 42.23, die van Houtzager: 43.33. Zó dicht zat het op elkaar…

KWPN-paarden in de prijzen

Houtzager was daarmee beste Nederlander; Calimero beste KWPN’er. Vlak achter hem werd de Colombiaan Carlos Lopez achtste met Padinus-dochter Admara. Piergiorgio Bucci was de laatste foutloze in de barrage; hij werd met de negenjarige Driandria (v. Carthino Z) elfde.

Teavanta II C Z

Ook in de barrage, maar niet in de prijzen, zaten Babylotte (v. Dollar du Murier, ex-ruiter Bart Bles) met Yuri Mansur en Teavanta II C Z (v. Treasure, ex-ruiter Ruben Romp) met Simon Delestre, die het al goed met de merrie lijkt te kunnen vinden in deze eerste serieuze wedstrijd.

Uitslag wereldbeker wedstrijd Madrid.

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Vergelijkbare artikelen

Reacties