Marc Houtzager in vorm: Beste Nederlander in GP Hagen

Marc Houtzager in vorm: Beste Nederlander in GP Hagen

0 233

Drie Nederlanders deden vanmiddag een gooi naar de winst in de Grote Prijs van Hagen: Marc Houtzager, Wout-Jan van de Schans en Gert-Jan Bruggink. Zij waren drie van de twaalf barragekandidaten.

Bruggink had de beste papieren. Hij had al laten zien dat hij de man in vorm was, na de overwinning in de kwalificatiewedstrijd gisteren. En als laatste starter in de beslissende ronde kon hij de kunst afkijken.

Geen geluk voor Gert-Jan Bruggink

Vandaag bleek dat geen voordeel. Bruggink en Connelly (ISJ, v. Calvados) gingen te gretig van start, wat meteen op de eerste hindernis resulteerde in een balk. Later in het parcours viel nog een zware fout, waarna het vertrouwen wat weg leek bij de schimmelruin. Nog een balk viel, en dus betekende het achter aansluiten voor de sympathieke combinatie.

Beter verging het Marc Houtzager; hij startte als tweede. Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus), de virtuele nummer vier van het NK, ging in een vlot grondtempo rond, maar niet té snel. Foutloos, maar er was ruimte voor verbetering van de tijd. Dat bleek al enkele ritten later. Zowel Christian Rhomberg (Oostenrijk) met Saphyr des Lacs (SF, v. Mr. Blue) als Markus Beerbaum met Comanche (v. Coupe de Coeur) lieten zien dat het bijna twee seconden sneller kon.

Snelheidsduivel

Emanuele Gaudiano uit Italië deed zijn reputatie als snelheidsduivel eer aan en stuurde de Berlin-zoon Caspar nog eens ruim een halve seconde van de tijd van de Oostenrijker af. Douglas Lindelöw dook met Zacramento (v. Cardento) eveneens onder Houtzager door, waardoor de Nederlands kampioen vijfde werd in de eindrangschikking.

Bij Wout-Jan van der Schans was er ook al vroeg in het parcours een fout. Met Capetown (v. Oklund) liet hij vier strafpunten noteren, goed voor de negende plek.

Zenith SFN

Ook kampioensduo Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN behoorden tot het grote deelnemersveld. Een fout hield hen uit de barrage.

Uitslag CSI4* Grote Prijs Hagen.

Foto: DigiShots

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties