Oranje roemloos ten onder in jubilerende landenwedstrijd

Oranje roemloos ten onder in jubilerende landenwedstrijd

0 556
Foto Remco Veurink
Jeroen Dubbeldam en Rob Ehrens. Foto: Remco Veurink

De historische landenwedstrijd van CSIO5* Mannheim is vanmiddag een prooi geworden voor Amerika. De rubriek gaat de boeken in als de 100ste ‘Preis der Nationen’. Omdat het bekende terrein van de Aachener Soers momenteel in de steigers staat voor de Europese Kampioenschappen (11 t/m 23 augustus 2015) werd de wedstrijd van vandaag naar Mannheim verplaatst. Acht teams verschenen vanmiddag aan start, waaronder Oranje. Met een achtste en laatste plek stelden zij echter teleur.

Barrage

Amerika ging direct voortvarend van start. Onder leiding van chef d’equipe Robert Ritland finishten Laura Kraut (Nouvelle), Kirsten Coe (Baronez), Lucy Davis (Barron) en Beezie Madden (Cortes C) de eerste ronde al op acht strafpunten. In de tweede ronde waren de acht strafpunten van Davis en Barron (v. For Pleasure) goed voor het wegstreepresultaat, waarna de overige drie teamleden foutloos rond kwamen. Ook het Belgische kwartet en gastland Duitsland finishten de tweede manche met acht strafpunten, waardoor een barrage op het menu stond. Uiteindelijk haalde de geroutineerde Beezie Madden de winst binnen voor Amerika. De winnaars van individueel WK brons voltooiden het barrageparcours in 32.72 seconden, terwijl Pieter Devos (België) en Dylano (v. Cento Lano) 34.12 seconden noteerden en daarmee de tweede plek veilig stelden. Christian Ahlmann en Taloubet Z (v. Galoubet A) finishten op vier strafpunten en daarmee werd het optreden van Duitsland bezegeld met de derde plek.

Foutenregen

Het Nederlandse kwartet kon vandaag geen potten breken. Johnny Pals (Vignet), Henk van de Pol (Willink), Albert Zoer (Gigolo) en Wout-Jan van der Schans (Aquila SFN) liepen in de eerste ronde al twintig strafpunten op, waarbij de rit van Van de Pol (negen strafpunten) goed was voor het wegstreepresultaat. In de tweede omloop wisten Pals en Vignet (v. Heartbreaker) de lei schoon te houden, maar met acht strafpunten van Zoer, vijf van Van der Schans en het vier van Van de Pol, mocht het team van bondscoach Rob Ehrens dankzij 29 strafpunten achteraan sluiten in het eindklassement.

1. Amerika (8)
2. België (8)
3. Duitsland (8)
4. Frankrijk (20)
4. Zwitserland (20)
6. Italië (26
7. Ierland (27)
8. Nederland (29)

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties