Malito de Rêve weer op stal De Muze

Malito de Rêve weer op stal De Muze

0 127
schimmel springen

De Belgische fokker Joris de Brabander van stal De Muze heeft Malito de Rêve voor de helft gekocht. De carrière van Malito begon ook bij De Brabander op stal.

Drie jaar lang was de veertienjarige SF-hengst in Franse dekdienst onder licentie van GFE (Groupe France Elevage). De machtige schimmel stamt van de wereldkampioen van 2006 Cumano (onder Jos Lansink) en komt uit een internationaal presterende merrie van Muguet du Manoir. De oudste nakomelingen van Malito zijn nu tien jaar oud. Estoy Aqui de Muze HDC is de meest bekende. Onder Kevin Staut werd hij onlangs nog vierde op de Los Angeles Masters in de Longines Grand Prix. Ook Everlychin de la Pomme, reserve kampioene van België in 2010, weet zich regelmatig te plaatsen in proeven in de USA. Of anderen zoals Figeac de Rêve, onder het zadel van Rik Hemeryk, of Fidux, bereden door de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar halen regelmatig het podium.

Dit jaar wisten meerdere enters en twenters eveneens het podium te halen. Zo werd Moschino du Bois (Malito x Papillon Rouge) de grote winnares tijdens de Flanders Free Jump voor tweejarigen, gevolgd door Gazelle de Bellignies op de tweede plaats. Espoir de l’isle (Malito x Qredo de Paulstra HN) was 121 andere jaarlingen de baas op de Normandië Horse Show in St-Lô.

Studforlife/Hoefslag

Reacties