Blog Maikel van der Vleuten: ‘Terugblik op Gotenburg’

Blog Maikel van der Vleuten: ‘Terugblik op Gotenburg’

In zijn nieuwste blog blikt Maikel deze week terug op zijn deelname aan de Wereldbekerfinale. Vanaf nu richt hij het vizier richting Rio. Lees de gehele Blog op de website van Maikel; hieronder alvast een voorproefje.

‘Met de wereldbekerfinale In Gotenburg hebben we het indoor seizoen nu echt afgesloten. Vanaf nu ligt alle focus op de Spelen in Rio. De afgelopen jaren heb ik altijd in het springteam gezeten, maar Nederland heeft veel goede combinaties, dus de druk ligt er wel om goed te blijven presteren. Verdi zal ik de komende maanden meer rust geven, zodat hij tijdens de landenwedstrijden en uiteindelijk in Rio in topvorm is. Ik heb nog geen garanties, maar ik richt mijn schema in alsof ik al naar Rio ga. Dat is de enige keuze die ik kan maken. Overigens gaan we van tevoren niet naar Rio toe. Topruiters zijn gewend om de hele wereld over te vliegen en we weten het parcours van tevoren nooit. Eigenlijk hoeven we alleen te weten of er op gras of zand wordt gereden.’

Vraag Hoefslaglezer Nina de Weerd
Samen met de Hoefslag krijgen mijn fans elke week de kans om een vraag aan mij te stellen. Deze week staat de vraag van Nina de Weerd en van Kaylee centraal, die beide vroegen hoe ik mijn paarden thuis train en voorbereid op wedstrijden.
Ik rijd per paard ongeveer een half uur tot drie kwartier. Als je een paard een goed half uur werkt vanuit de ontspanning is dat genoeg vind ik, al is dat natuurlijk per paard verschillend! Ik probeer ze vooral dressuurmatig goed aan de hulpen te hebben en mooi los in het lichaam. Ik spring normaal thuis niet vaker dan één keer per week per paard en vooral lage hindernissen en gymnastiekwerk.

Meer informatie over Maikel zijn paarden, de training en de wedstrijden: www.maikelvandervleuten.nl

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties