Ludo Philippaerts stopt met actieve sport

Ludo Philippaerts stopt met actieve sport

0 435

Zojuist kondigde Ludo Philippaerts tijdens een persconferentie bij zijn Stoeterij Dorperheide het grote nieuws aan dat hij zijn actieve sportcarrière officieel beëindigt.

‘Na mijn val in Fontainebleau in juni vorig jaar jaar kreeg ik een mentale tik. Ik heb er lang over nagedacht hoe het nu verder moest. Vooral het feit dat Olivier en Nicola nu tot de top behoren maakt het makkelijker om een stap opzij te zetten en volop voor hun carrière te kiezen. Het mooiste moment in mijn loopbaan was een zilveren medaille op het EK in Arnhem (2001)’, aldus Ludo op de persconferentie.

Maar de 51-jarige ruiter heeft meer wapenfeiten op zijn naam staan. Vorig jaar won hij met het Belgische team nog de Nations Cup in Rome en einigde hij op de tweede plek in de landenwedstrijd van Aken, beide met zijn meest recente topper, Challenge van de Begijnakker (foto), die nu gereden wordt door zoon Nicola. Hij reed vier keer mee op een Olympische Spelen, waarbij hij in 2000 (met Otterongo) en 2004 (met Parco) als vierde eindigde. Zijn beste prestatie op een WK was een zesde plek met de hengst Darco in 1990 in Stockholm. Maar liefst dertien keer was hij van de partij in een wereldbekerfinale. Met Otterongo eindigde hij in 2000 als vijfde en in 2001 als negende, met Parco kwam hij tot een zevende (2003) en negende (2005) positie. Ook op EK’s was de Belg succesvol, al was de genoemde zilveren medaille in 2001 met Otterongo zijn enige eremetaal. In 2003 was er een vierde stek met Parco. Met King Darco werd hij in 1995 zesde. Hij werd zes keer kampioen van België.

Equnews/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties