Los Angeles: Twee keer raak voor Patrice Delaveau

Los Angeles: Twee keer raak voor Patrice Delaveau

0 54
Carinjo
Patrice Delaveau en Carinjo. Foto: Remco Veurink

Zaterdag bleek een enorm succesvolle dag voor Patrice Delaveau. De Fransman boekte namelijk twee overwinningen tijdens de Longines Los Angeles Masters in het gelijknamige Los Angeles (Amerika). Samen met zijn elfjarige Holsteinerruin Lacrimoso HDC (v. Landjunge) finishte Delaveau aan kop van de 1.50m rubriek. De combinatie boekte een razendsnelle tijd van 31.59 seconden in de, slechts twee deelnemers tellende barrage. Lauren Hough stuurde de eveneens elfjarige Cornet (v. Cornet Obolensky) in 34.07 seconden rond, en zag hiermee haar kansen verkeken voor een thuisoverwinning. Landgenoten Quentin Judge en HH Fyloe (v. Burggraaf) volgden met vier strafpunten op de derde plaats. Harrie Smolders en Aiyetoro, de enige Nederlandse inzending voor dit evenement, vinden we terug op de tiende plaats.

Nipte zege

Ook de zege in de hoofdrubriek van de dag mocht met Delaveau mee naar huis. Zestien deelnemers kwamen de ring binnen voor de winning round in de 1.55m Gucci Gold Cup, maar Patrice en de ervaren Carinjo HDC (v. Cascavelle) bleken in 35.83 seconden goed voor de zege. Het betrof deze keer echter een nipte overwinning, want McLain Ward en HH Carlos Z (v. Chellano Z) volgden met 35.85 seconden op de tweede plaats. Edwina Tops-Alexander en Lintea Tequila (v. Campbell) legden beslag op de derde prijs, voor Christian Ahlmann (Duitsland) en Aragon Z (v. Askari). Francesco Franco (Italië) en Banca Popolare Bari Cassandra (v. Cash and Carry) maakten vervolgens de top vijf compleet.

Harrie Smolders zadelde de BWP gekeurde Emerald (v. Diamant de Semilly), maar bleef met acht strafpunten steken op de 31ste plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties