Lord Z overleden

Lord Z overleden

Afgelopen nacht is Lord Z op 26-jarige leeftijd overleden. De zoon van de legendarische hengst Lord uit een Calando I moeder sprong in het verleden internationaal onder Franke Sloothaak en later John Whitaker. Onder laatstgenoemde ruiter behaalde Lord Z dan ook vele overwinningen, waaronder de Grote Prijzen van Cannes en München. Daarnaast waren er nog talloze goede klasseringen in onder andere Kuala Lumpur en Zürich.

Ook in de fokkerij heeft Lord Z zich ruimschoots bewezen. Een van zijn bekende kinderen is Nicolette, die onder Robert Whitaker de Grote Prijs van Madrid op naam schreef. Ook Lord Classics boekte onder Marcus Ehning goede resultaten met winst in de Grote Prijs van Leipzig (2006). Daarnaast zijn ook Lolfee, My Lord, Nigel, Lordana en Odea nakomelingen internationaal succesvol zijn. Het boegbeeld van het nageslacht van Lord Z is echter Noltes Küchengirl, de karaktervolle merrie die onder Marcus Ehning furore maakte en onlangs zelf moeder is geworden.

Lord Z is gekeurd bij o.a. het KWPN, Oldenburg (OS), Zangersheide, Holsteiner en Hannoveraner Verband. Van Lord Z blijft diepvriessperma beschikbaar via Team Nijhof.

Bron: Hoefslag/Team Nijhof

Vergelijkbare artikelen

Reacties