Longlist voor Rio: Glock’s London naar Olympische Spelen?

Longlist voor Rio: Glock’s London naar Olympische Spelen?

Glock's London

Nog 45 dagen en dan gaan de Olympische Spelen van start. De FEI heeft vandaag de longlist van de genomineerde combinaties, in alle vier de disciplines, gepubliceerd. Uit deze lijst kunnen de 43 landen die startplaatsen hebben verdiend hun definitieve teams samenstellen.

Voor Nederland zijn negen springruiters met elf paarden opgegeven. Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder worden met twee paarden vermeld; ook Glock’s London (v. Nabab de Reve) komt in het rijtje voor. De hengst heeft zich via de wedstrijd in Treffen afgelopen weekend in de kijker gereden. Hij liep daar de Grote Prijs (1.60m) overtuigend, met één balkje in het basisparcours. Met één paard maken Jeroen Dubbeldam, Willem Greve, Johnny Pals, Harry Smolders, Leopold van Asten, Wout-Jan van der Schans en Jur Vrieling kans op Rio.
Olympische longlist Springen

Twaalf dressuurruiters met vijftien paarden hebben zich gekwalificeerd. Edward Gal, Marlies van Baalen en Diederik van Silfhout staan met twee paarden op de lijst. Verder heeft Johan Rockx de keus uit Hans Peter Minderhoud, Adelinde Cornelissen, Daniëlle Heijkoop, Katja Gevers, Patrick van der Meer, Emmelie Scholtens, Madeleine Witte en Tommie Visser.
Olympische longlist Dressuur

Wat de eventingruiters betreft is Tim Lips de enige die twee paarden in de Olympische strijd heeft. Daarnaast staan Merel Blom, Andrew Hefferman, Alice Naber-Lozeman en Theo van de Vendel met hun beste paard genoteerd.
Olympische longlist Eventing

Veel para dressuurruiters hebben zich ook met meer dan één paard geplaatst: Frank Hosmar, Nicole den Dulk (beide met Wallace), Sanne Voets en Rixt van der Horst. Daarnaast zien we Lotte Krijnsen, Glasten Krapels en Estée Gerritsen in het rijtje staan.
Olympische longlist Para Dressuur

De namen van de combinaties die definitief deelnemen, moeten vóór of op 18 juli ingediend worden door de nationale comité’s.

FEI/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties