Rechtszaak: London als inzet

Rechtszaak: London als inzet

0 20

Op RTV Oost werd vandaag aandacht besteed aan de zaak Eurocommerce. De Rabobank jaagt op de Olympische paarden van Eurocommerce. Volgens de bank zijn de paarden voor miljoenen te weinig verkocht aan de enige zoon van oud-eigenaar Ger Visser. De rechter in Zutphen buigt zich op dit moment over de zaak.

Het paard London waarmee Gerco Schröder op de Olympische Spelen nog zilver won is bijvoorbeeld eind 2011 – weliswaar vóór de Spelen, maar nadat hij de Grote Prijs van Rio de Janeiro à 320.00o euro gewonnen had – voor het luttele bedrag van 250.000 euro verkocht, terwijl het volgens de bank nu minimaal zeven miljoen euro waard is. De zoon van Visser kocht de stallen, inclusief alle paarden, vlak voor het faillissement van zijn vader. Hij betaalde daar zeven miljoen euro voor, maar kreeg dat geld meteen terug in de vorm van een sponsorovereenkomst met het bedrijf van zijn vader. De Rabobank spreekt van faillissementsfraude en wil tientallen miljoenen terug zien.

Rabobank grootste schuldeiser

Er ligt al langere tijd beslag op de paarden en de manege van Stal Eurocommerce. De Rabobank is veruit de grootste schuldeiser in het faillissement van de Deventer kantoorontwikkelaar. De bank is voor 300 miljoen euro het schip ingegaan door het faillissement van Eurocommerce.

De Rabobank probeert de paarden al maanden in haar bezit te krijgen. Dat gaat erg moeizaam omdat de paarden van de ene bv naar de andere bv werden overgeschreven. Een uitspraak zal ook vandaag nog niet volgen. De rechtszaak gaat na de zomervakantie weer verder. Een uitspraak wordt pas in het najaar verwacht.

Hoefslag/RTV Oost

Reacties