Locatie Longines Global Champions Tour is bekend

Locatie Longines Global Champions Tour is bekend

0 245

De Longines Global Champions Tour en de Global Champions League in Berlijn zullen van 28 tot en met 30 juli plaatsvinden in de Sommergarten bij de Funkturm.

Voor ronde elf is er een prijzenpot van meer dan 1 miljoen euro in de aanbieding en met de komst van ’s werelds beste ruiters zal er elke dag spannende topsport te zien zijn.

Jan Tops

Jan Tops, voorzitter en oprichter van de Longines Global Champions Tour en mede-oprichter van de Global Champions League, verklaart dat hij zeer verheugd is met de toevoeging van deze stad in deze 15-etappen toer omdat Duitsland een echt paardenland is. Hij vindt het een eer en genoegen om samen met Volker Wulff aan dit evenement te werken en Tops is van mening dat Berlijn een fantastische nieuwe locatie is voor de internationale series.

Park

De locatie is een 1 Hectare groot gebied in het hartje van Berlijn. Sinds 1981 is dit ‘park’ de thuishaven van menig Berlijns kunstenaar die er werk tentoonstellen. De stad sluit zich aan bij de schitterende line-up van wereldklasse bestemmingen van 2017 en het evenement, Global Jumping Berlijn, zal zijn debuut maken op ’s werelds grootste springsport circuit.

De Sommergarten met de Funkturm in Berlijn is een centraal gelegen, parkachtig groen gebied op grond van de Messe Berlin. Ongeveer 10.000 m2 groot, werd de tuin oorspronkelijk in het hart van de hoofdstad een plaats van rust en ontspanning. Sinds 1981 herbergt de Sommergarten een beeldentuin met werken van hedendaagse Berlijnse kunstenaars. Het is ook de locatie voor de jaarlijkse zomer-concerten, die worden gepresenteerd tijdens de IFA. Eén van de belangrijkste monumenten in de stad Berlijn, in de skyline en als perfecte achtergrond voor het evenement, zal de Funkturm zijn. Deze iconische toren werd gebouwd in 1926, oorspronkelijk in gebruik genomen voor de derde grote Deutsche Funk-Ausstellung.  Nu met een hoogte van 146,70 meter, kunnen bezoekers genieten van het uitzicht tot ver buiten Berlijn vanuit het restaurant in de toren.

En Garde

Ook Volker Wulff, managing directeur van het organiserend bureau En Garde is blij met de toevoeging van het evenement voor Berlijn. Voor Wulff was het altijd duidelijk dat ze iets zouden willen doen in Berlijn, maar alleen als het werkte op het hoogste niveau. Nu is dit ongetwijfeld haalbaar.

Kampioenen

Berlijn voegt zich bij de unieke line-up van de Longines Global Champions Tour en Global Champions League kalender, die ook Miami Beach, Parijs, Londen, Rome, Monaco, Mexico Stad, Cannes en Doha heeft als locaties waar de beste rijders van de wereld strijden in deze prestigieuze topsport. In de afgelopen tien jaar is het Deutsches Spring- und Dressur-Derby in Hamburg Klein Flottbek de enige Duitse etappe van de Tour geweest. Nu zullen de Olympisch, wereld- en Europese Kampioenen, World Cup winnaars en veel van de beste internationale paarden en ruiters ook in Berlijn strijden voor een goede positie.

Funkturm

Het programma van de Global Jumping Berlin omvat de prestigieuze LGCT Grand Prix, die gehouden wordt op zaterdag, evenals twee dagen spannende Global Champions League, waar thuisploeg Berlijn Lions op zoek zal gaan naar lokale ondersteuning als ze strijden nieuwe teamcompetitie. Daarnaast is er de prestigieuze Championat der Deutschen Kreditbank AG die gehouden wordt op zondag om het weekend vol tot aan de rand met wereldklassesport en entertainment te voltooien. Het evenement heeft ook een CSI1 * Tour en nationale klassen. Fans worden getrakteerd op drie dagen fantastische ruitersport. VIPs kunnen genieten van de luxe met een perfect uitzicht op de arena bij de Funkturm.

Bron: Global Champions Tour

Foto: Shutterstock

Hoefslag abonnementen

Vergelijkbare artikelen

Reacties