Live: Nederland zeker van startplek op finaledag!

Live: Nederland zeker van startplek op finaledag!

0 14

Zojuist is de eerste manche van de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup van start gegaan. Nederland kwam als veertiende land aan start in het achttien landen tellende startersveld. Jur Vrieling beet voor Nederland het spits af met zijn Olympiade-paard VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) en liet een briljante foutloze rit zien. De ruiter stuurde zijn hengst gecontroleerd door de baan en bleef foutloos binnen de tijd, al zat het geluk hen mee bij de driesprong en de sloot. Daarmee werd de derde foutloze ronde tot nu toe behaald.

Update:

Willem Greve en het negen jaar jonge talent Carambole (v. Cassini) schreven zojuist vijf strafpunten op naam. De combinatie liep tegen een springfout en een tijdfout aan, waarmee zij momenteel het doorstreepresultaat zijn voor Nederland.

Update:

Ook Maikel van der Vleuten en zijn toppaard VDL Groep Verdi kwamen zojuist fantastisch foutloos rond in de eerste ronde van deze spannende finale. Ondanks dat Verdi geen snel paard is, wist Van der Vleuten hem toch in stijl binnen de relatief krappe tijd te houden. Dit betekent dat we nu al zeker zijn van een finaleplaats aankomende zondag!

Update:

Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN hadden zojuist geen enkele druk op zich staan als laatste combinatie van een team dat zich al geplaatst heeft voor de finale op zondag. De combinatie kreeg dan ook een pechfout waarna Dubbeldam besloot zijn merrie verder te sparen voor zondag en de handdoek in de ring te gooien.

Klik hier voor de startlijst.

Foto: Remco Veurink

Reacties