Briljante Lisa Nooren wint Grote Prijs van La Coruna

Briljante Lisa Nooren wint Grote Prijs van La Coruna

0 2335

De Nederlandse Lisa Nooren (archieffoto) gaf vanavond in de CSI5* de gevestigde orde het nakijken in de 1.60m wedstrijd. In de eerste ronde zette de amazone al een zeer scherpe tijd neer waar slechts een enkele ruiter voor kon blijven. Dit huzarenstukje herhaalde ze in de barrage en wist zelfs de beste tijd neer te zetten. De achttienjarige dochter van de legendarische Henk Nooren stuurde de negenjarige bruine hengst VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra) in 48.20 seconden op overtuigende wijze naar de eerste plaats. Het leverde haar een fraai geldbedrag van 165.000 euro en de belangrijkste overwinning tot nu toe op.

Negen van de 45 starters gooiden tijdens het basisparcours al vroegtijdig de handdoek in de ring. Toch mochten uiteindelijk nog twaalf deelnemers zich melden voor de barrage. Nooren verwees met haar prestatie de Duitser Hans-Dieter Dreher en Embassy II (v. Escudo I) naar de tweede plaats (48.77 sec).  Een mooie revanche voor Nooren, die de topruiter enkele weken geledem nog voor zich moest dulden in de Grote Prijs van Maastricht.

Olivier Philippaerts (België) wist beslag te leggen op plaats drie. Hij stuurde H&M Challenge V. Begijnakker (v. Chellano Z) rond in 49.24 seconden. Marc Houtzager wist met zijn tijd van 50.35 seconden vijfde te worden met Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus).

‘Ik kan het nog steeds niet geloven’
“Natuurlijk stond er wel druk op me. Voor me reden toppers als Marc Houtzager, Olivier Philippaerts en Hans Dieter Dreher. Die gingen er honderd procent voor en zetten ongelooflijk snelle tijden neer. Het was niet makkelijk. Ik had weinig te verliezen en dacht gewoon proberen”, legt Lisa Nooren uit. “Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik gewonnen heb. Volgens mij gebeurt het ook niet vaak dat iemand zijn eerste echte Grote Prijs op vijfsterren niveau gelijk wint. Voor mijn paard VDL Groep Sabech D’Ha was het ook zijn eerste 1.60m wedstrijd. Hij blijft zich steeds beter ontwikkelen. Ik had niet gedacht dat hij dit zou kunnen. We kochten hem als zevenjarige voor het 1.35m niveau. We zijn echt een combinatie en Sabech is een vechter. Hij probeert het altijd. Dit is zo onwijs mooi.”
Afgelopen week werd bekend dat Lisa als lid van het Rabo Talententeam komend jaar een paar dagen stage mag lopen bij Ludger Beerbaum. Op de vraag of Ludger niet beter bij Lisa in de leer kan, lacht Lisa. “Was dat maar zo. Het is heel mooi dat ik van de Rabobank de kans krijg naar Ludger te gaan. Het is altijd goed om ook iets anders te zien, hoe anderen het doen”, aldus Lisa, die getraind wordt door haar vader Henk, Europees kampioen in 1977 en internationaal vermaard toptrainer.
Lach
De Grote Prijs van La Coruna is met 500.000 euro een van de hoogst gedoteerde wedstrijden. Tegelijkertijd strijdt in Geneve de top 10 van de wereld om het grote geld. “Je weet het maar nooit”, antwoordt Lisa op de vraag of ze volgend jaar in Geneve rijdt. Ze lacht: “Ik kan het nog steeds niet geloven. Deze lach gaat de komende dagen niet van mijn gezicht.”

Klik hier voor de uitslag

Quotes: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties