Lisa Nooren schenkt prijzengeld aan het goede doel

Lisa Nooren schenkt prijzengeld aan het goede doel

0 1172

Een vrijgevig gebaar van Lisa Nooren. De achttienjarige springamazone scoorde een week geleden haar allereerste overwinning in een vijfsterren Grote Prijs (La Coruna, Spanje). Daarbij hoorde een riante geldprijs van 165.000 euro. De tweevoudig Nederlands kampioene 2014 maakte vandaag via Facebook bekend dat zij een deel van het prijzengeld aan een goed doel schenkt. Het gaat om het project Los Patojos, dat onderdeel uitmaakt van de wereldwijde nonprofit organisatie JustWorld International en zich inzet voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

‘Voor velen van ons is deze tijd van het jaar een moment voor reflectie en iets goed terug te kunnen doen. Met deze gedachten wilde ik ook een verschil maken. Daarom heb ik besloten om een deel van mijn prijzengeld te doneren aan JustWorld. Het geld zal geschonken worden aan het partner project Los Patojos, waar mijn zus in oktober al is wezen kijken. Zelf hoop ik in 2016 Los Patojos eveneens te kunnen bezoeken!’ aldus de gulle geefster via Facebook.

De zegetocht van Nooren gaat overigens verder, want gisteren schreef ze ook nog eens het Championat van Frankfurt op naam. 

Bron: Hoefslag/Facebook

Vergelijkbare artikelen

Reacties