Lisa Nooren beste Nederlandse in GP Arezzo

Lisa Nooren beste Nederlandse in GP Arezzo

0 127

De podiumplaatsen in de CSI3* Grand Prix in Arezzo waren voor Zwitserland, Denemarken en Italië, maar ‘Nederland’ deed geweldig mee. Lisa Nooren was de beste op een vierde plek met haar toppaard Sabech d’Ha.

Geen enkele combinatie bleef foutloos over de zware eerste manche, maar vijf Nederlanders mochten zich melden voor de tweede ronde, waarin wél diverse ruiters nul reden. Ben Schröder vond het voor zijn toekomsttalent Davino Q (v. Vingino) mooi genoeg geweest en liet verstek gaan. De twaalfde plek was voor hem.

Volop kansen

Laatste starters Thomas Sandgaard met Amarone (Westf. v. Arpeggio) en Werner Muff met de KWPN-ruin Daimler (v. Canturano) gingen voor een nulronde, wat slechts een enkele tijdstafpunt tot gevolg had.

De winst ging naar de Zwitser. Emilio Bicocchi was de snelste vierfouter en sleepte er zo voor zijn thuisland een mooie derde klassering uit met Sassicaia Ares (Holst. v. Ephebe for Ever). Op vier Lisa Nooren, die Sabech d’Ha (SF, v. Qredo de Paulstra) al goed in vorm heeft voor het prille buitenseizoen.

Jur Vrieling

Jur Vrieling volgt met VDL-hengst Corporal (Westf., v. Cardento). Op zes en zeven Italiaanse ruiters en op acht de Fransman Philippe Leone. Twee balken waren er voor Jens van Grunsven met Cika. Voor hem was de negende stek, terwijl Maud Roosendaals Universo (KWPN, v. Celano) drie balken aan de benen kreeg. Daarmee was de tiende plek voor haar.

Uitslag CSI3* GP Arezzo.

Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties