Leopold van Asten: ‘Ik was wel weer toe aan een nieuwe Rolex’

Leopold van Asten: ‘Ik was wel weer toe aan een nieuwe Rolex’

Het was een compleet Nederlands podium in de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant. Leopold van Asten voerde de rubriek aan met VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), terwijl Wout-Jan van der Schans met Capetown  (v.Oklund) tweede werden. De derde positie was voor Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel).

“Dichtbij huis winnen op Indoor Brabant, mooier kan het niet”, vertelt Van Asten na afloop. “Iedereen die een aandeel in het succes heeft, er ook hard aan meewerkt, maakte deel uit van deze overwinning. Het is geweldig om het met een paard als Zidane te kunnen doen. Ik heb het altijd super met hem kunnen vinden, maar hij heeft zijn karakter.

Nieuwe Rolex

Het einde van afgelopen zomerseizoen was wat wisselvallig, daardoor misten we de boot richting Rio. Het indoorseizoen begon wat stroef, maar hij sprong fantastisch.  De laatste drie wedstrijden waren zwaar, toch stond hij alle keren op het podium. Vandaag was het van alles wat. Het was hoog, het was delicaat en we moesten aan de toegestane tijd denken. Zidane voelde fantastisch aan en dat ik de laatste hindernis ervoor ging, maakte dat ik de overwinning behaalde. Ik kon ook wel een nieuwe Rolex gebruiken”, lacht Van Asten.

Nederlands podium

Woutjan van der Schans zadelde Capetown en kwam net wat tijd tekort voor de overwinning. “Ik was blij met de manier waarop Capetown liep en hoe de barrage ging. Hij doet het al twee dagen goed en vandaag deed hij alles om een foutloze ronde te doen.” Ook Marc Houtzager was blij met de manier waarop Sterrehof’s Calimero sprong. “Hij sprong perfect, in de barrage verloor ik wat tijd door een galopsprong meer te rijden op de oranje oxer. Mijn  paard is pas tien jaar oud, dus ik ben blij met het resultaat. “

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties