Lennard de Boer wint de Grote Prijs van Hardenberg

Lennard de Boer wint de Grote Prijs van Hardenberg

0 138

PAARD 2016 werd door Lennard de Boer op een spectaculaire wijze afgesloten. De stalruiter van Marcel de Boer won op overtuigende wijze met de KWPN gekeurde Durango VDL (v. Zirocco Blue) de Grote Prijs om de Rabobank Vaart en Vechtstreek Trophy.

Parcoursbouwer Jack Meulman had een zware afsluitende proef neergezet in de Hardenbergse Evenementenhal. Slechts tien van de 33 combinaties bleven foutloos. Amazone Rianne Nalis uit Wijhe bleef als eerste foutloos, maar haar goede voorbeeld deed volgen. Lennard de Boer nam het heft in handen en nam op overtuigende wijze de leiding. Met zijn schimmel ging hij vanaf de eerste hindernis voor de winst. De twee volgende ruiters in de barrage beten zich vervolgens stuk op zijn snelle tijd van 39.79 seconden.

Voor de Boer was dit de kers op de taart van PAARD 2016. “Het was mijn eerste Grote Prijs met dit paard en die hebben we direct gewonnen. Het was een topweek hier in Hardenberg. Ik werd tweede bij het Masterspringen, won de rubriek voor 6- en 7-jarigen en de Masters diervoeders finale klasse Z.’ De eerste gekeurde zoon van Jur Vrieling’s toppaard heeft onder De Boer al diverse mooie prestaties neergezet. Zo werden zij tweede in de Masters van Hardenberg en Balkbrug, zesde op het NK springen klasse Z en behaalden een derde plaats in de eindstand van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ.

De Rabobankdag van PAARD 2016 was de drukstbezochte dag. De bezoekers stonden eerder op de zaterdagavond in rijen dik te kijken naar een ander hoogtepunt van de dag: het springen zonder zadel. Dat werd dit jaar gewonnen door de organisator van dit programmaonderdeel en meester zelf: Gert van den Hof. Deze zaterdag was de afsluitende dag van het negendaagse hippisch sportevenement van Noordoost-Nederland waar sport en entertainment centraal stond.

Bron: Persbericht Paard 2016

Foto: Remco Veurink

Reacties