Leipzig: Ahlmann wint WB, Schröder derde

Leipzig: Ahlmann wint WB, Schröder derde

Christian Ahlmann, momenteel de aanvoerder van de wereldranglijst, schrijft in Leipzig de wereldbekerwedstrijd springen op zijn naam. Op de rug van Taloubet Z (v. Galoubet A) liet Ahlmann een spectaculaire barragerit zien waarbij hij met een tijd van 36.45 seconden maar liefst twee seconden sneller was dan Denis Lynch (Ierland) en Abbervail van het Dingeshof (v. Nonstop). Ahlmann heeft goede herinneringen aan Leipzig. In 2011 won hij er met Taloubet tevens de wereldbekerfinale.

Alle drie aan start komende Nederlanders haalden de barrage, maar alleen Gerco Schröder hield in de laatste ronde al het hout boven. Schröder kwam aan start met zijn Olympiade-paard London (v. Nabab de Reve) en galoppeerde in 39.53 seconden over de finishlijn. Pius Schwizer (Zwitserland) sluit met Picsou du Chene (v. Le Tot de Semilly) aan op vier, gevolgd door de Australische Edwina Tops-Alexander, die zich met de moeilijk te rijden Ego van Orti toch heel knap door de barrage wist te manoeuvreren.

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) kregen te maken met een pechfout en eindigen op plek zeven, terwijl Marc Houtzager en Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) tot twee keer toe niet uitkwamen voor de sprong en daarmee tot een achtste plaats kwamen.

Kevin Staut neemt ondanks zijn val in de barrage de leiding over van Moya in de stand van de wereldbekercyclus. De Spanjaard blijft op 75 punten, de Fransman heeft er nu 76.
Van de Nederlanders staat nog altijd Dubbeldam er met 35 punten het beste voor. Hij wordt gevolgd door Houtzager met 34 punten en Van der Vleuten met 33 punten. Schröder behaalde uit zijn twee wedstrijden met London een totaal van 26 punten en maakt ook nog kans op de finale waar normaal gezien 40 punten als zekere grens wordt beschouwd.

Schröder heeft het voordeel dat hij vanwege zijn positie in de top tien van de wereldranglijst van december ook in Zürich en Bordeaux aan de start mag verschijnen. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij in Zürich aan start komen met New Orleans, waarna hij met London aan start komt in Bordeaux. Op Indoor Brabant, de laatste wedstrijd, zullen alle Nederlandse kanshebbers waarschijnlijk aan de start verschijnen. Het is echter nog niet zeker of hij daar eveneens met London de ring binnen zal rijden. De hengst krijgt na Bordeaux een verdiende korte pauze.

Klik hier voor een head-to-head-filmpje tussen Ahlmann en Lynch.

Klik hier voor uitslagen.

Reacties