Leeuwendeel Westfaalse springhengsten gekeurd

Leeuwendeel Westfaalse springhengsten gekeurd

Waar er vandaag op de hengstenkeuring van Westfalen in Münster Handorf nog redelijk het mes werd gezet in de aangeboden collectie dressuurhengsten, sprong voor liefst twintig van de 29 aanwezige springhengsten het licht op groen na het vrijspringen.

In de eerste groep was er direct succes voor de Nederlander Jan Vink van Stoeterij Black Horses. De nakomeling van zijn eigen Westfaalse hengst A’Lee Spring Power (v. Argentinus) werd gekeurd. De moderne bruine hengst, gefokt uit een moeder van Lux, viel op met zijn achterhandtechniek. Ook in deze groep de gekeurde zoon van nummer één vererver Baloubet du Rouet, gefokt uit een Westfaalse merrie (v. Weinberg).

Rechtstreekse Darco

Groep twee was onder meer ingeruimd voor het C-bloed, met veel invloed vanuit de Belgische fokkerij. Naast een positief oordeel voor een zoon van Holsteiner Casall betekende dat ook goedkeuringen voor nakomelingen van de Westfaals gekeurde en Belgisch gefokte topper Cornet Obolensky en diens zoon Cornado I. Van dit bloed is de Westfaalse fokkerij reeds royaal voorzien. Dat geldt niet voor nafok van BWP-legende Darco. In Holstein werd al een zoon van hem gekeurd en nu volgde er in Münster-Handorf een rechtstreekse nakomeling, met een grootmoeder van Cumano die internationaal gelopen heeft.  Tot slot verdiende ook de nakomeling van BWP’er Diabeau (v. Clinton) een goedkeuring. Aangezien zijn moeder een dochter van Heartbreaker is, staat de afstamming van deze hengst weer vrij dichtbij de genoemde Cornet Obolensky.

Succes Team Nijhof

In de laatste groep zorgde de jury voor slechts één afwijzing. Voor zonen van Numero Uno (mv. Balou du Rouet), Mylord Carthago (mv. Stakkato) en Diamant de Semilly sprong het licht op groen. De laatste is gefokt door eigenaar Team Nijhof en in mede-eigendom van Wim ten Pas. Zijn moeder Valerie (Carthago x Stakkato x Grannus) gaf vorig jaar in Westfalen al de gekeurde en geprimeerde Pilothago, een nog rechtstreekse nakomeling van de Westfaalse legende Pilot.

Morgen volgen de primering en de veiling op de laatste dag van de Westfaalse keuring.

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor video’s van alle aangeboden hengsten.

Bron: Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties