Laura Kraut’s Cedric zegt sport vaarwel

Laura Kraut’s Cedric zegt sport vaarwel

0 203
Laura Kraut Cedric
Laura Kraut, hier met Cedric

De Amerikaanse springamazone Laura Kraut heeft aangekondigd dat Cedric (v. Chambertin) met pensioen gaat. De negentienjarige Holsteiner schimmel neemt aanstaande vrijdag op het Winter Equestrian Festival in Wellington afscheid van de sport.

Na zijn internationale debuut in 2006, als achtjarige, won Kraut teamgoud met haar ‘Monkey’ op de Olympische Spelen in Hong Kong (2008, 22e individueel). In totaal schreef het duo Kraut-Cedric meer dan twintig internationale wedstrijden op haar naam, waaronder de CSI5* GCT-wedstrijden in Chantilly en Valkenswaard.

Twee miljoen dollar

Vorig jaar sprong Cedric tijdens het CHIO Rotterdam nog naar de winst in de Haven van  Rotterdam-prijs. Hij won in totaal meer dan 2 miljoen dollar aan prijzengeld. Hij bleef 81 keer foutloos en produceerde 45 dubbel-foutloze parcoursen.

Vóórdat de CSIO4* Nations Cup begint vrijdagmiddag staat de afscheidsceremonie van Cedric gepland.

‘Cedric was een once-in-a-lifetime-paard voor me’, aldus Kraut. ‘Ik heb van hem geleerd om nooit op te geven. Het duurde lang voordat hij op z’n top zat, omdat hij altijd wat langzamer was dan andere Grand Prix-paarden, maar ik denk dat ik nooit meer een paard als hij zal krijgen.’

Phelpsmediagroup/Facebook

Foto: Stefano Grasso/GCT

Reacties