Lars Kersten wint in Lamprechtshausen

Lars Kersten wint in Lamprechtshausen

0 83

Op het jeugdconcours in het Oostenrijkse Lamprechtshausen deed Lars Kersten het op de slotdag bijzonder goed. Hij won met zijn paard Largo de Grote Prijs van de Junioren en werd met Kamaro van Orchid´s vierde in de Grote Prijs bij de pony´s. Kim Hoogenraat was de beste Nederlandse Young rider in de Grote Prijs. Met Top Gun werd ze derde.

Tevreden bondscoaches

In Lamprechtshausen werden vier landenwedstrijden verreden. De Young Riders van Luc Steeghs werden tweede achter Italië. Het team bestond uit Amber Fijen met Briljant (8-7), Kim Hoogenraat met Top Gun (5-0), Tim van den Oetelaar met Vittorio (4-4) en Niels Knape met Cavendish (0-9).

De junioren waren minder succesvol dan hun oudere landgenoten en eindigden op de zevende plaats. In het team Niels met Carefull en zijn tweelingbroer Lars Kersten met Largo, Delphine Klopper met Abigail en Ralph Slaats met Lady Antara.

De Children deden het goed met een vierde plaats in een goed bezette landenwedstrijd. ‘Dit is een nieuwe groep die op dit niveau nog wat ervaring mist, maar ze hebben goed gereden’, kijkt bondscoach Luc Steeghs tevreden terug. In het team zaten Sky Morssinkhof, Julia ter Woerd, Julia Engelsman en Niels Bulthuis.

Edwin Hoogenraat bracht twee teams aan start in de landenwedstrijd bij de pony’s. Nederland 1 eindigde op een mooie tweede plaats achter Italië, dat foutloos bleef. Babette Kuijpers (Kosmo van Orchid’s) en Lars Kersten (Massaqua T) bleven twee ronden foutloos. Charlotte Kuijpers reed Cooper naar nul en vier. Niels Jonkers en Cadine Z kregen beide omlopen een balk, waarmee Nederland 1 op slecht vier strafpunten eindigde.

‘Het tweede team reed hors concours, dus die komen niet in de uitslag voor maar werden officieus wel mooi derde met 8 strafpunten. Ze hebben goed gereden. Ik ben er blij mee’, vertelt bondscoach Edwin Hoogenraat. Team 2 bestond uit Elise van de Mheen met Ensilla, Julia Engelsman met Dsquard, Sky Morssinkhof met Spirit D en Nina van Hedel met Kadans van Orchid’s.

Klik hier voor alle uitslagen

KNHS/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties