Laatste Eurocommerce-paard brengt 8.200 euro op

Laatste Eurocommerce-paard brengt 8.200 euro op

0 389

De achttienjarige hengst Pennsylvania (Gambrinus x Pilot), het laatste paard dat deel uitmaakte van de executieveiling van Eurocommerce, is vanmiddag via een online veiling verkocht voor 8.200 euro. Het openingsbod lag in eerste instantie op 7.500 euro, maar omdat er geen biedingen kwamen, werd dit verlaagd naar 5.000 euro. In de officiële periode dat er geboden kon werden, werd er geen bod op het paard uitgebracht, waarna de biedingsperiode verlengd werd. Tot 19.15 uur vanavond is er toch nog vijftien keer een bedrag geboden, waarvan het laatst dus 8.200 euro bedroeg.

In 2014 maakte Pennsylvania deel uit van de paarden die tijdens de executieveiling van het failliete Eurocommerce onder de hamer gingen. Maar op het laatste moment zou het voormalige Grand Prix paard van Gerco Schröder niet meer tot de inboedel behoren. Het Oost-Duitse Delight Stables, waar de hengst ter dekking stond, beweerde de volledige eigenaar te zijn en zou dit kunnen aantonen door middel van het paardenpaspoort. Volgens woordvoerder René Loman van schuldeiser Rabobank was dit echter ‘hoogst opmerkelijk, want Pennsylvania behoorde tot de paarden waar direct na de Olympische Spelen beslag op werd gelegd. Als het paard verkocht zou zijn door Visser jr dan zou dat betekenen dat het verkocht was terwijl er beslag op lag. Dat is een strafbaar feit. De koper moet ook hebben geweten dat er beslag gelegd was op Pennsylvania, want dat is aangetekend in het paardenpaspoort.’

Onder Gerco Schröder sprong de bruine hengst in 2010 en 2011 op het hoogste niveau naar onder andere een tweede plaats in een 1.60m-rubriek op Spruce Meadows, een tweede plaats in een 1.50m in Lyon en een derde plaats in een 1.50m in Basel.

BVA Auctions/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties