KWPN Kampioenschappen: Global Express souverein naar zege

KWPN Kampioenschappen: Global Express souverein naar zege

0 450

In de Isah Cup voor vijfjarigen was opnieuw een KWPN-goedgekeurde hengst de beste. Global Express (v.Oriënt Express) sprong onder Lennard de Boer met louter nulrondes onbedreigd naar de zege. Een uitnodiging voor het WK in Lanaken loopt de kampioen echter wel mis.

Isah Cup-kampioen Global Express (v.Oriënt Express) met Lennard de Boer
Isah Cup-kampioen Global Express (v.Oriënt Express) met Lennard de Boer

Met slechts 7 plaatsingspunten sloeg Global Express (Oriënt Express x Laudanum xx) een gat naar de concurrentie. Gister kwam hij als één-na-beste naar voren in het tussenklassement achter Gratia Viola RS (Ultimo x Corland) met Steven Veldhuis die tegen 16 strafpunten aanliepen en daardoor een flinke val in het klassement maakten. ‘Het is mooi dat Global Express hier wint want dat heeft ie verdiend! Hij geeft me altijd een heel goed gevoel op de sprong, is enorm voorzichtig en heeft een fantastische instelling. Global is absoluut een paard voor de toekomst’, vertelt ruiter Lennard de Boer enthousiast. Vanwege zijn buitenlandse registratienummer kan Global Express op de KWPN Kampioenschappen niet worden afgevaardigd naar het WK jonge springpaarden volgende maand. ‘Dat is wel een klein beetje zuur, maar aan de andere kant waren we er sowieso nog niet zeker van of we hem wel wilden meenemen naar Lanaken. Hij is pas vijf jaar, heeft al hele goede dingen laten zien en is een populaire hengst bij de fokkers. Daardoor heeft hij al best een druk seizoen gehad. We willen graag zuinig met hem zijn dus waarschijnlijk krijgt hij nu even rust om straks in de hengstencompetitie weer fris aan de start te verschijnen.’

Garbrant RT (Carrera VDL x Nimmerdor) sprong met Rob Heijligers naar de tweede plek
Garbrant RT (Carrera VDL x Nimmerdor) sprong met Rob Heijligers naar de tweede plek

In de dagwedstrijd hoefde Lennard de Boer alleen het hoofd te buigen voor de sterk rijdende Sjaak van der Lei met Gravin A (Q.Breitling LS x Valentino DDH). Zij waren ruim een seconde sneller en liepen zo tegen minste plaatsingspunten aan. Dat leverde in het eindklassement een mooie vijfde plaats op. De beste negen KWPN’ers gaan door naar het Wereldkampioenschap, aangevoerd door de nummer twee van de Isah Cup: de met veel vermogen springende Garbrant RT (Carrera VDL x Nimmerdor) onder Rob Heijligers. Hij kwam net als de nummer drie, Girocco-D (Zirocco Blue VDL x Indoctro) onder Nicole Botma, uit op 24 plaatsingspunten. Het finaleresultaat van Rob Heijligers was 8/100e seconden sneller en dat is doorslaggevend voor het klassement. Met dit resultaat gaat Girocco-D op herhaling, vorig jaar was de patente schimmel derde bij de vierjarigen.

Girocco-D (Zirocco Blue VDL x Indoctro) eindigde onder Nicole Botma als derde
Girocco-D (Zirocco Blue VDL x Indoctro) eindigde onder Nicole Botma als derde

Tekst: Jenneke Smit
Foto’s: Leanjo de Koster – Digishots

Reacties