KWPN-hengsten Whitesnake en Cédric naar China

KWPN-hengsten Whitesnake en Cédric naar China

springen springruiter

De KWPN-hengsten Whitesnake (v. Cavalier) en Cédric (v. Cartano) zijn naar China vertrokken om daar de fokkerij te dienen. Maandag vlogen de hengsten, na een quarantaineperiode op Schiphol, naar hun nieuwe thuisbasis in Beijing. Inmiddels zijn beide hengsten goed aankomen op de Hanwu Shifan Stud.

China Horse Fair
Beide hengsten gaan vergezeld van enkele andere tweede bezichtigingshengsten. De hengsten zullen in oktober op de China Horse Fair geshowd worden. Dit is niet de eerste keer dat Nederlandse paarden naar de Hanwu Shifan Stud gaan. In het najaar van 2015 werd de KWPN-hengst Freedom (v. Advance) al aangeschaft. De zesjarige Freedom kwam tijdens de afgelopen KWPN Kampioenschappen nog in actie in de Isah Cup. Voorlopig blijft de hengst onder het zadel van Bart Bles, als de hengst tot hoger niveau is opgeleid zal de Advance-zoon ook vertrekken naar China. Daarnaast investeert de Chinese ondernemer ook in veulens, zo kocht hij verleden jaar in Borculo het duurste springveulen.

Hanwu Shifan Stud
De hengsten worden gestationeerd bij mr. Gong. Deze jonge Chinese ondernemer runt in de buurt van Beijing een hengstenstation met de naam Hanwu Shifan Stud. Op een compleet nieuwe accommodatie, die nog steeds in ontwikkeling is, probeert Gong met het beste materiaal een fokkerij op te bouwen. De bemiddeling kwam tot stand via Jan Wolters en Debby Wolters-Hsu. Zij hebben Gong geadviseerd en het hele traject verzorgd.

Foto: Remco Veurink
Bron: KWPN

 

Reacties