KWPN erkent drie Grand Prix-hengsten

KWPN erkent drie Grand Prix-hengsten

0 360

Zojuist werd bekend dat de hengstenkeuringscommissie drie hengsten voor erkenning heeft voorgedragen aan het Algemeen Bestuur, een advies dat is overgenomen. Het gaat om de Grand Prix-springhengsten Comme il Faut, Romanov en Singular LS La Silla

Comme il Faut is een 11-jarige Cornet Obolensky-zoon die succesvol springt op CSI5* niveau onder Marcus Ehning. De bruine hengst behaalde onder andere in Leipzig, Oslo, Rome, Rotterdam en Aken hoge klasseringen. De hengst werd gefokt uit Ratina Z (v. G. Ramiro Z) en zijn zoon Hermantico verdiende vorig jaar al het dekbrevet bij het KWPN. De hengst is goedgekeurd bij zeven stamboeken, waaronder bij het Oldenburg en Hannoveraner verband.

De tweede erkende hengst is de 18-jarige Romanov (v. Heartbreaker). Romanov loopt al meer dan tien jaar op het allerhoogste niveau. Eerst met de Brit Philip Spivey, daarna onder Billy Twomey. Sinds 2013 is Romanov actief onder Bertram Allen. Romanov is goedgekeurd voor de dekdienst bij het AES en SHBGB.

De derde erkende hengst is Singular LS La Silla, een zoon van Fergar Mail. Ook deze hengst is onder het zadel van Marcus Ehning en springt op Grand Prix-niveau. De tienjarige donkerbruine is Selle Francais-gekeurd.

Foto: Remco Veurink
Bron: KWPN / Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties