Kristian Houwen: ‘Mijn paarden hadden weinig last van de consternatie gisteren’

Kristian Houwen: ‘Mijn paarden hadden weinig last van de consternatie gisteren’

0 245
Houwen
Kristian Houwen, hier met Drop Shot

Op CSI Salland heeft Kristian Houwen vanochtend de eerste rubriek van de dag gewonnen. Met Cilydi (v. Contendro II) bleef hij foutloos in de Heatplus Prijs (1.30m).

Albert Zoer op twee

Houwen is erg tevreden: ‘Ja, als die merrie foutloos blijft zit ik er vaak vooraan bij. Het begin is in elk geval goed. Mijn paarden hebben weinig last gehad van alle consternatie gisteren.’

Formidable (v. Clearway) van Albert Zoer was ook in vorm. Hij werd tweede in de Heatplus Prijs. Rianne Nalis op El Torro VDP (v. Ukato) en Marriët Hoekstra op Exel (v. Mr. Blue) werden knap derde en vierde.

‘Organisatie handelde belachelijk goed’

De storm trof niet de tent waarin Kristan’s paarden stonden. ‘Ze stonden in de tent naast degene die wegwaaide. Wel hebben we voor de zekerheid alles verplaatst. Binnen een half uur waren er tweehonderd paarden geëvacueerd. Hoe iedereen samenwerkte was ongelooflijk mooi. Echt belachelijk goed gewoon, ook hoe de organisatie handelde. De paarden stonden wel door elkaar heen op de vrachtwagens, maar als ze maar veilig stonden. Wij hebben onze paarden voor afgelopen nacht naar de ouders van mijn vriendin Liza Tiebot in Olst gebracht. Inmiddels staan ze weer hier op concours op stal.’

Slechts een enkele ruiter heeft zich gisteren afgemeld voor CSI Salland. Vandaag staan er zes internationale rubrieken op het programma. De 1.45m NIJWA Groep Prijs, de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs op zondag, begint vanavond om 20.00 uur.

Bekijk hier de uitslag van de Heatplus Prijs.

Bron: CSI Salland

Reacties