Kim Hoogenraat: ‘Dit jaar word ik geen Nederlands Kampioen’

Kim Hoogenraat: ‘Dit jaar word ik geen Nederlands Kampioen’

0 3057
Kim Hoogenraat werd in 2017 Nederlands Kampioene Young Riders met Caesar
Kim Hoogenraat - Caesar CH Mierlo 2017 © DigiShots

‘Een ding weet ik zeker. Dit jaar word ik geen Nederlands Kampioen’, antwoordt Kim Hoogenraat lachend als we naar haar verwachtingen vragen omtrent het Nederlands Kampioenschap Springen volgende week in Mierlo.  Verleden jaar verraste de amazone vriend en vijand door Nederlands Kampioene Young Riders te worden.

Caesar

Kim Hoogenraat
Kim Hoogenraat’s Caesar is inmiddels verkocht. Ze richt zich nu met Donatella en Dalton op het NK in Mierlo

‘Maar nu rijd ik geen Young Riders meer, en mijn toppaard van verleden jaar Caesar (Ukato x Goodwill) is verkocht. Met hem had ik vooraf de verwachting bij de beste vijf te moeten kunnen eindigen. Nu ga ik meedoen voor de ervaring. De situatie is compleet anders’, legt de amazone uit. Haar paard Caesar werd vorig jaar na het EK verkocht. ‘Helaas ja. Maar zo gaat dat. Ik heb verleden jaar een fantastisch jaar met hem gehad, verschillende mooie prijzen gewonnen en ook op het EK Young Riders goed gereden. Dat maakte dat er veel vraag naar hem was. En dan worden ze bij ons verkocht. Hij is naar een leerling van Ludger Beerbaum gegaan’.

Donatella

Gelukkig zorgden vader Edwin Hoogenraat en Egbert Schep, de voormalige eigenaren van Caesar, voor de nodige opvolging. De nu tienjarige merrie Donatella ‘l’Espoir (Quasimodo Z x Julio Mariner xx, gefokt door A. Florijn) bijvoorbeeld. ‘Donatella rijd ik nu twee jaar. Ze liep voor die tijd eventing met Marcella de Kam, die bij mijn vader traint. Donatella had altijd moeite met de waterbak, en zo konden mijn vader en Egbert haar kopen. Ze is echt een heel fijn paard om te rijden. Ik denk dat iedereen met haar overweg kan. Ze heeft genoeg bloed, maar is niet overdreven scherp of ingewikkeld. Ze is wat dat betreft eerder een beetje saai dan moeilijk’, vertelt Hoogenraat.

Dalton

Haar tweede troef, waarmee Hoogenraat tijdens het NK bij de senioren mee zal rijden heet Dalton (Vaillant x Roven xx, gefokt door Egbert Schep). ‘Dalton is nog steeds van Egbert samen met Bart van der Maat. Bart heeft hem vanaf zijn vierde jaar ook gereden en netjes opgeleid. Het is een paard met mogelijkheden. Heeft bloed is voorzichtig en heel werkwillig. Ik rijd hem nu pas enkele maanden, dus we zijn nog een jonge combinatie. Maar hij pakt het heel goed aan. In Lanaken reed ik hem kort geleden voor het eerst in het 1.50m. Dat ging zo goed, dat we besloten om ook met hem het NK Senioren te rijden.’

NK Mierlo

Hoewel Hoogenraat mee zal rijden tijdens het NK in Mierlo zijn haar verwachtingen op een topklassering niet heel hoog. ‘Ik ga gewoon starten om te kijken hoe het gaat. Dan heb ik een idee van wat zo’n NK Senioren inhoudt, en met die ervaring kan ik weer verder. Ik ben blij dat ik twee zulke goede paarden aan de start kan brengen. Of ik niet bang ben of deze paarden ook niet weer verkocht worden? Daar ben ik niet bang voor, ik weet dat ze verkocht worden. Zo is het gewoon. Maar ik weet ook, dat er dan weer andere goede paarden staan om verder mee te gaan. En ik weet nog één ding zeker: Voor het NK Mierlo worden ze nog niet verkocht, dus daar ga ik zo goed mogelijk rijden. En daarna zien we wel’, besluit Hoogenraat optimistisch.

Meer informatie en het programma van het NK Mierlo

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding en toestemming  via hoefslag@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Leanjo de Koster / Digishots

Reacties