Kevin Jochems naar Stal Thijssen: ‘Tijd voor een nieuw hoofdstuk’

Kevin Jochems naar Stal Thijssen: ‘Tijd voor een nieuw hoofdstuk’

0 1449
Kevin Jochems
Kevin Jochems, hier met Flugel van 't Palmenhof op het CH Mierlo 2016 (foto: DigiShots)

Springruiter Kevin Jochems verlaat Team Raijmakers na vierenhalf jaar. Hij gaat verder als stalruiter bij Leon Thijssen.

‘Het wordt tijd om een hoofdstuk af te sluiten en aan een nieuw te beginnen. Ik ben de familie Raijmakers dankbaar voor alles wat ze voor me gedaan hebben, voor alle kansen die ze me gaven en voor het feit dat ze me gebracht hebben waar ik nu sta in de sport.’

Revalidatie

Na een simpele struikelpartij tijdens een training in Oliva eind oktober vorig jaar, waarbij hij onder andere zijn bekken brak en maandenlang moest revalideren na een operatie, vocht Jochems zich terug naar internationaal niveau. Hij was in mei alweer van de partij in de CSI5* wedstrijden op de Global Champions Tour in Madrid; afgelopen weekend reed hij in Monte Carlo.

Jeugdkampioen

Met toppaard Zanziber (v. Stolzenberg) was hij vijfde in de CSI2* Grote Prijs van Wierden begin deze maand. Eerdere prestaties van Kevin Jochems: kampioen NK Junioren met Ma Cherie in 2013 en derde NK Young Riders met  Flugel van ’t Palmenhof (foto) in 2016 .

De 21-jarige ruiter maakt deel uit van het KNHS-Rabo Talententeam

Facebook Kevin Jochems Showjumper/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties