Jur Vrieling: ‘Zirocco Blue bijna startklaar’

Jur Vrieling: ‘Zirocco Blue bijna startklaar’

0 2348
CorporalVDL
Corporal VDL (Foto: VDL Stud)

Op het CSI2*-W in Leszno werd de Poolse Wereldbekerproef op 1.60m-niveau verreden. Jaroslaw Skrzyczynski won deze rubriek met Quintella (v. Sanvaro); Jur Vrieling was met de Cardento-zoon Corporal VDL de beste Nederlander op de vierde plaats.

Jur: ‘Corporal rijd ik sinds eind deze zomer. Zijn nafok blijkt heel goed te zijn en daarom heeft VDL Stud hem teruggehaald uit Zweden. Het is een paard met enorm veel capaciteit, veel vermogen en hij is heel voorzichtig. Echt een paard voor de toekomst. Ik ben extreem goed te spreken over zijn gedrag op het evenement in Polen. Bovendien heeft hij een topkarakter; we zijn de beste vrienden’. Corporal wordt nu langzaam voorbereid op het JIM (Maastricht) ,dat van 11 t/m 13 november paatsvindt.

Goed nieuws

Met VDL Zirocco Blue N.O.P. is Jur weer aan het trainen, maar de KWPN-hengst geniet ook nog van een beetje vrijheid. ‘We zijn weer aan het opbouwen, kunnen het goed samen vinden.’ Jur heeft er duidelijk vertrouwen in. ‘Ik denk dat ik over ruim een maand weer met hem zal starten.’

Freeman VDL

Op hetzelfde concours in Leszno maakte de zevenjarige KWPN-goedgekeurde hengst Freeman VDL met de Groningse ruiter een geslaagd internationaal debuut. Met drie foutloze rondes plaatste de kampioenshengst van 2013 zich drie maal.

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties