Jur Vrieling weer op wedstrijd

Jur Vrieling weer op wedstrijd

0 2676

Na zijn teleurstellend verlopen Olympische Spelen, waar VDL Zirocco Blue N.O.P. tot twee keer toe uitgesloten werd, gaat Jur Vrieling weer op concours. Met een vrachtwagen vol paarden is hij vandaag gearriveerd in Bonheiden (België), waar een CSI3* en 1* op het programma staan de komende dagen.

De ruiter uit het Groningse Holwierde start nog niet met de machtige schimmelhengst van Mr.Blue. ‘Zirocco heeft na de Spelen een maand lang vakantie gekregen en loopt lekker in de wei’, vertelt Vrieling. ‘Hij staat momenteel op VDL Stud in Bears, waar diepvriessperma van hem wordt ingevroren. Over een paar weken ga ik hem weer optrainen. En dan hoop ik dat we er weer staan in het indoorseizoen. Daar heb ik alle vertrouwen in; de hengst is fit en vrolijk en zal straks ook weer zin hebben om aan het werk te gaan.’

In Bonheiden komt Vrieling morgen tot en met zondag met de VDL-hengsten Arezzo (v. Chin Chin) en de Cardento-zonen Carrera en Corporal in het CSI3* in actie. Daarnaast zadelt hij Acascia (v. Diamant de Semilly) en Zypern III (v. Casall) in het éénster en Curcuma il Palazzetto (v. Casall) en Etoulon VDL in de rubrieken voor zes- en zevenjarige paarden.

Vriendin Suzanne Tepper is ook van de partij. In het driester verschijnt ze in de ring met Dyango VDL (v. Zapatero) en Icarus van de Kalevallei (v. Kashmir van Schuttershof); ze staat eveneens met drie minder ervaren paarden op de startlijst.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties