Jur Vrieling: ‘Tijd verloren in wending naar de dubbelsprong’

Jur Vrieling: ‘Tijd verloren in wending naar de dubbelsprong’

0 427
Vrieling
Jur Vrieling - Baltic VDL Indoor Drachten 2018 © DigiShots

Jur Vrieling is gisteren tweede geworden in de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van het CSI2* Indoor Drachten. De overwinning was voor de Deense amazone Jennifer Pedersen.

‘Alle credits naar James Billington’

Zestien combinaties namen het tegen elkaar op in de barrage en het kon alle kanten uitgaan. Naast een aantal scherpe wendingen zat er een hele lange laatste lijn in het parcours. Daarin verslikten een paar ruiters zich en ook Jur Vrieling gaf aan dat hij de wedstrijd had verloren in de wending naar de dubbelsprong. ‘In die lijn heb ik helaas een beetje tijd laten liggen’, gaf hij aan.

Vrieling bracht voor het eerst de KWPN-hengst Baltic VDL (v. Quaprice Bois Margot) aan de start. ‘Alle credits gaan naar James Billington, de stalruiter van VDL Stud, die met dit paard fantastisch werk heeft afgeleverd, waardoor ik nu meteen al zo succesvol kan zijn.’

‘Voluit gegaan’

De 37-jarige Deense Jennifer Pedersen won met de tienjarige Didam (v. Cardento). ‘Ik kocht Didam als vijfjarige en heb hem helemaal zelf opgeleid. Vanaf het eerste moment was het de bedoeling dat ik deze ruin nu eens voor mezelf wilde houden. Normaal verkoop ik alles wat ik heb, maar deze was van het eerste moment voor mij, vertelde de blije amazone, die een messcherp barrageparcours reed.

‘Tussen de tweede en de derde hindernis reed ik al een galopsprong minder, waardoor ik ook heel scherp kon wenden richting dubbelsprong. Daar heb ik volgens mij de winst gepakt en heb ik, door voluit door te galopperen richting laatste hindernis, niets prijs gegeven’, vervolgde de winnares.

Pech voor Houtzager

 

Grootste pechvogel in deze barrage was Marc Houtzager met Mr. Europa (v. Mr.Blue). In de wending tussen hindernis één en twee nam Houtzager net teveel de binnenbocht, waardoor hij met zijn linkervoet de staander omschopte. Daarna kreeg deze combinatie nog twee springfouten.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties