Winst voor junioren en pony’s

Winst voor junioren en pony’s

0 43
springen algemeen hindernis

In het Oostenrijkse Lamprechtshausen won de Nederlandse juniorenploeg vanmiddag de landenprijs. Frederique Lebon met Zorlando, Bart Haselbekke met Wingeunerin, Claudia Verburgt met Abbervail Lightning en Jelmer Hoekstra met Un Diablo onder leiding van chef d’équipe Roelof Bril lieten meteen zien dat ze gebrand waren op de overwinning. Met acht strafpunten stonden ze na de eerste ronde al bovenaan en die leidende positie gaven ze niet meer uit handen, ook al kwamen er ook in het tweede parcours nog acht strafpunten bij. De zestien totaal was echter net voldoende om de eerste plek op te eisen, met Italië op de tweede plek met één strafpunt meer. Gastland Oostenrijk noteerde twintig strafpunten en eindigde als derde.

Ook het Nederlandse team bij de pony’s/Children, onder leiding van Luc Steeghs, won. Amke Bekhuis met Temptation, Rowen van de Mheen met Ensilia, Kelly Jochems met Spirit D en Kars Bonhof met Surprise eindigden op slechts één strafpunt en waren daarmee de duidelijke winnaars. De tweede plaats ging naar het Belgische team met veertien strafpunten. Derde werd Oostenrijk met een totaal van negentien strafpunten.

Het lukte de Young Riders niet om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Met drie amazones en dus geen schrapmogelijkheid was dat ook een haast onmogelijke opgave. Amber Fijen met Zambesi deed het nog goed met vier strafpunten, maar toen Vicky Helthuis met Chappeau twintig strafpunten aan de broek kreeg, kon alleen een foutloze ronde of één balk Nederland nog in de race houden. En dat lukte net niet; de ene tijdstrafpunt voor Megan Laseur met Georiga was er net eentje teveel. Zwitserland won, vóór Polen, Hongarije en Duitsland op een gedeelte tweede plaats.

Klik hier voor de uitslag van de Junioren.
Klik hier voor de uitslag van de Pony’s/Children.
Klik hier voor de uitslag van de Young Riders.

Vergelijkbare artikelen

Reacties