Junioren naast podium EK springen

Junioren naast podium EK springen

0 124
Johan-Sebastian Gulliksen dopingtekst
foto: Remco Veurink

De Junioren zijn er op het Europees Kampioenschap in Millstreet niet in geslaagd een teammedaille te veroveren. Helaas voor Oranje ging ook vandaag de landenwedstrijd over twee manches. Na een voortreffelijk eerste omloop kwam het team van bondscoach Luc Steeghs met nul strafpunten en vol goede moed aan de start van ronde twee, maar moest daar 12 strafpunten incasseren en eindigde op de ondankbare vierde plaats.

In de eerste manche incasseerde de eerste Nederlandse ruiter Lars Kuster een weigering en kwam met zes strafpunten over de streep. Het Oranje-kamp was daarna zichtbaar verheugd met de nulrit van de gedreven Veronique Morsink en haar Dakina II. Toen ook Amber Meijer met KM Carrera en Lars Kersten in het zadel van Dobbey foutloos bleven ging er een luid gejuich op langs de kant. Het resultaat van Lars Kuster mocht worden doorgehaald en het team van Luc Steeghs ging net als Ierland, Denemarken, Zweden en Italië met schone lei de beslissende tweede ronde in.

In de tweede omloop hielden de Junioren lang zicht op een podiumplaats. Lars Kuster begon met een knappe nulronde en had zo ook zijn bijdrage aan het eindresultaat. Door de vele fouten van de naaste concurrentie hielden de acht strafpunten van Veronique Morsink en de balk van Amber Meijer Nederland nog steeds in de race voor een medaille. Een nulrit van slotruiter Lars Kersten kon zelfs goud brengen. Maar helaas vervloog de hoop op een podiumplek snel toen Lars al in het begin van zijn parcours in de problemen kwam en 16 strafpunten op het scorebord kreeg. Met 12 strafpunten moest Nederland de ondankbare vierde plek delen met Duitsland, Denemarken en Zweden.

Een barrage moest beslissen hoe de medailles verdeeld werden, omdat Italië, België en Groot-Brittannië elk op acht strafpunten stonden. De Belgen mochten uiteindelijk op de hoogste podiumtrede plaatsnemen. Italië won zilver en de Britten moesten genoegen nemen met het brons.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink 

banner-website

Reacties