Jub als best uit de bus in Blom Cup vierjarigen

Jub als best uit de bus in Blom Cup vierjarigen

Reservekampioen, Jamboree TN onder Zoï Snels achter Jub
Reservekampioen, Jamboree TN onder Zoï Snels

Ook bij de vierjarigen was de strijd om de titel vandaag spannend. Dit jaar greep meervoudig winnaar, Zoï Snels, nipt mis in de Blom Cup. Esther Blekkink behaalde met Jub de hoogste punten en greep de zege.

Hoogste punten voor Jub

Met een 8,4 en 7,7 kreeg Jub (Elvis ter Putte x Vigo d’Arsouilles) van Foal Power BV onder Ester Blekkink de hoogste punten. ‘Dit lijkt een heel goed springpaard, die voorzichtig is en over vermogen toont te beschikken. Hij laat zich goed rijden en heeft een goed temperament’, lichtte Dirk Demeersman toe, die samen met Roelof Bril de beoordeling in de finale op zich nam.

Zoï Snels maakt top 3 compleet

De KWPN-goedgekeurde hengst Jamboree TN (Vigo d’Arsouilles x Carolus II) van Paul Leijser en Team Nijhof werd op nipte afstand tweede. Onder Zoï Snels kwam de winnaar van de halve finale nu uit op een 8,3 en een 7,7. ‘Ook een heel fijn springpaard, dat een goede sprong maakt en een hele goede galop heeft.’

Zoï Snels reed ook de nummer drie, Jappeloup (Calvaro Z x Heartbreaker), eveneens van Team Nijhof. Hij kwam uit op een 8 en een 7,6. ‘Jappeloup springt snel van de grond, laat zich goed rijden en is ook zeker een paard voor de toekomst’, oordeelde de jury.

Geen hengsten aangewezen

In het kader van de hengstenselectie via de sport zijn er geen vierjarige springhengsten geselecteerd.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties