Joy Lammers wint Grote Prijs Peelbergen: ‘Eindelijk eens geen pechfoutje’

Joy Lammers wint Grote Prijs Peelbergen: ‘Eindelijk eens geen pechfoutje’

0 135

In de Grote Prijs van CSI de Peelbergen kreeg Joy Lammers vanmiddag het massaal toegestroomde publiek op de banken. Als vijfde starter in het slotstuk van de 1.45m proef verbeterde ze met Taura van de Broekkant (v. Tornado) de tijd van Jarno van Erp en gaf zich niet meer gewonnen.

Van de 60 gekwalificeerde combinaties die van start gingen in de ranking proef mochten er 13 retour komen voor de barrage. Met meer Duitse dan Nederlandse deelnemers op de masterlist én in de barrage van de Seacon Logistics Prix was een Hollandse zege in Kronenberg allerminst zeker. Het thuisfront bood in de vorm van Joy Lammers en Jarno van Erp toch voldoende tegengas.

Jarno van Erp tevreden met Al Capone

Met Al Capone (v. Lupicor), achterneefje van Don VHP Z en HH Carlos, dook Jarno van Erp uit Oss als eerste onder de 37 seconden grens. ‘Ik ben reuze tevreden’, zegt Van Erp die eerder op de dag het 1.30m op naam schreef. ‘Dit was alles wat erin zat. Als ik het ergens heb laten liggen was het meteen in het eerste lijntje, maar het is goed zo. Al Capone is de laatste tijd super in vorm en deze tweede plaats is daar een mooie bevestiging van.’ De Italiaanse Silvia Bazzani zat Van Erp op de hielen met Coriano-nazaat Chico Z. Ze stelde met 0.25 seconden meer op de teller de derde podiumtrede veilig.

Mooie opsteker voor Joy Lammers

Lammers ging direct na Van Erp met het mes tussen de tanden rond en finishte onder luid gejuich van de toeschouwers in 35.67. ‘Als ik met dit paard geen terug afstand krijg, dan is het goed. Want als het niet vooruit opgelost kan worden, dan zet ze het stuurslot erop. Maar nu liep alles perfect en dat is voor de verandering wel eens fijn. We hebben de laatste tijd vaker dan me lief is een tijdsoverschrijding of een pechfoutje gehad, dus dit een geweldige opsteker.’

Sterke prestatie KWPN-hengst Edinburgh

Kristian Houwen had Nederbelg Lammers nog kunnen onttronen.  Met de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh reed de Limburger een gedurfde rit in 35.01 seconden, maar met het eind in zicht vloog het hout van de laatste hindernis naar de grond. De top vijf werd gecompleteerd door de Poolse ruiter Andrzej Oplatek en de Amerikaanse Clementine Goutal. Het vijf man sterke Duitse team had uiteindelijk met Lennert Hauschild de beste klassering op plaats zes.

Uitslag Grote Prijs CSI2* Peelbergen

Persbericht De Peelbergen

Foto: CSI De Peelbergen

Reacties