Jos Lansink’s Aganix du Seigneur naar Zangersheide

Jos Lansink’s Aganix du Seigneur naar Zangersheide

0 957
Jos Lansink Aganix du Seigneur Z
Jos Lansink en Aganix du Seigneur Z

Met de winter in zicht is het een traditie op Stoeterij Zangersheide om nieuwe sterren voor haar hengstenstation aan te trekken. Dit jaar is het Aganix du Seigneur die het spits afbijt en het transferseizoen op Zangersheide opent.

Aganix du Seigneur is een negenjarige sBs-geregistreerde en goedgekeurde zoon van Ogano Sitte uit de stam van de Olympische merrie Gute Sitte. Moeder Cadix du Seigneur Z (v. Chellano Z), is ook de moeder van de Grand Prix paard Arsouille du Seigneur (1,60m  springen met Robert Breul) en is een zuster van Sea Coast Atlantic ( 1,60m springen met Gudrun Patteet ) en Callas Sitte ( 1m60 springen – Christina Liebherr). In de sport werd Aganix uitgebracht tot op het hoogste niveau door Jos Lansink. Lansink zag in de voshengst een kampioenschapspaard en zijn toekomstige nummer één. Het duo kwam goed op dreef in het voorjaar van 2015 en werd geselecteerd voor de Nations Cup in Nederland toen het noodlot toesloeg en Aganix du Seigneur geblesseerd een punt moest zetten aan zijn sportieve carrière. Stoeterij Zangersheide volgde de hengst al enkele jaren en kon hem aankopen van eigenaren Jos Lansink en Luc Henry.

De hengst heeft nu nog slechts een kleine honderd nakomelingen, waarvan de oudste vijf jaar zijn. Toch kreeg Aganix bij het Z-stamboek al twee zonen gekeurd: Akarad Hero Z (mv. Chin Chin) en A Golden Boy Hero Z (mv. Carthago Z). De reservekampioen bij de merrieveulens was dit jaar een Aganix, alsook de kampioen van het Z-Festival bij de vierjarigen.

Aganix du Seigneur Z zal op Stoeterij Zangersheide volledig ingezet worden voor de fokkerij en is vanaf 2016 dagelijks beschikbaar middels vers sperma.

Aganix du Seigneur met Jos Lansink op het Zangersheide Festival 2014.

Persbericht Zangersheide

Foto: Aganix.be

Reacties