Frank Schuttert naar winst in St. Gallen

Frank Schuttert naar winst in St. Gallen

0 117

De tweede vijfsterren rubriek op het CSIO5* in St. Gallen, een tweefasen rubriek over 1.45m, werd een Nederlandse overwinning. Frank Schuttert gaf met de KWPN-ruin Arc de Triomphe (foto, v. Triomphe de Muze) de concurrentie het nakijken met twee foutloze rondjes en een tweede fase in 36.14 sec. Martin Fuchs mocht zijn toppaard PSG Future (v. Cash and Carry) als tweede opstellen. De Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac werd derde met Kaanonja (Old. v. Kannan). Op vier en vijf eindigden twee KWPN’ers: Vennoot (v. Andiamo) met Gilles Dunon uit België en Wesselina (v. Cumano) met de Nederlandse Zwitser Edwin Smits.

Sommige ruiters kozen voor de eerste rubriek als inlooprondje, anderen kozen voor dit parcours. Jos Verlooy reed Domino (v. Thunder van der Zuuthoeve) bijvoorbeeld rustig rond, net als Aymeric De Ponnat met Armitages Boy. Christian Ahlmann zette zijn Epleaser van ’t Heike in, die eerder werd uitgebracht door Frank Schuttert. Hij reed de hengst ook kalm rond: twee strafpunten in de tweede fase. Ludger Beerbaum startte niet in de tweede fase, net als William Whitaker met Fandango, Kevin Staut met Quismy des Vaux HDC en Roger Yves Bost met Pegase du Murier.

Johnny Pals met Vignet en Harrie Smolders met Don VHP Z eindigden eensgezind met één strafpunt in de eerste fase.

Pals naar vijfde plek met Urjul

Eerder op de dag werd een 1.40m opwarmrondje afgerond. Ook hier zagen we ruiters in actie die hun paarden lieten wennen aan de ring. Wie wel voor de hoofdprijs ging was de Ier Greg Broderick. Hij was met de Ierse ruin MHS Automatic (v. Quidam Junior) maar liefst ruim twee seconden sneller dan Philipp Weishaupt met Lucke Luke Q (v. Ludwig von Bayern). Thuisrijder Ignace Philips mocht de sBs-hengst Butterfly Chavannais (v. Azimut Z) als derde opstellen, voor landgenoot Niklaus Rutschi met de SF-merrie SI Gracieuse Ardente. Johnny Pals werd vijfde met de sBs-schimmelruin Urjul van Generhese (v. Bon Ami), met wie hij een maand geleden nog de Derby van Lummen op zijn naam schreef en daarna tweede werd in die van Eindhoven. In de landenwedstrijd zal hij Vignet (v. Heartbreker) rijden.

De overige Nederlandse deelnemers deden het rustig aan.Willem Greve stuurde de negenjarige BWP-merrie Girlpower (v. Darco) foutloos rond, maar eindigde niet in de prijzen. Harrie Smolders deed hetzelfde met de tienjarige KWPN’ruin Aiyetoro (v. Concorde). Frank Schutterts topruinWinchester HS (v. Numero Uno) liep tegen een balk en een tijdstrafpunt aan en Michael Greeve kreeg twee fouten en twee strafpunten aan de broek met de negenjarige hengst Talou Contender K Z (v. Taloubet K).

Mario Stevens beste in 1.50m

In de zwaarste proef, een 1.50m met barrage, konden de Nederlanders geen poten breken. De winst ging naar Duitsland. Mario Stevens won met Balou du Rouet-zoon Baloubet, gevolgd door de thuisruiters Pius Schwizer (Zwitserland) met Living the Dream (v. Toulon) en Alain Jufer met Radja d’Artemis (SF, v. Diamant de Semilly). De Duitse meester Ludger Beerbaum kon zijn KWPN-hengst Zinedine (v. Guidam) als vierde opstellen, vóór de Nederlandse Zwitser Edwin Smits met Copain du Perchet (v. Conteur). Op negen zien we de Ier Darragh Kenny met zijn WK-paard, de bij het KWPN-erkende Imothep (v. Indoctro). Frank Schuttert was wel de beste Nederlander met GK Quenkin (v. Quantum), maar met vier strafpunten in het basisparcours zat er niet meer in dan een 34e positie.

Uitslag 1.45m tweefasen CSIO5* St. Gallen.
Uitslag 1.40m inloopproef CSIO5* St. Gallen.
Uitslag 1.50m met barrage CSIO5* St. Gallen.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties