Jeugd aan start op het DYF

Jeugd aan start op het DYF

0 33

De fraaie terreinen van manege De Vossenbos in Wierden zijn van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 juni het domein van de internationale ruitertop bij de jeugd. Tijdens de vijftiende editie van het Dutch Youngster Festival (DYF) komen tal van talenten aan de start die zich de komende jaren ongetwijfeld aandienen als springvedetten van de toekomst.

Het Dutch Youngster Festival is dè gelegenheid om ze aan het werk te zien in spannende competities. Ruiters als Gerco Schröder, in 2012 twee keer goed voor zilver tijdens  de Olympisch Spelen van London, begonnen hun internationale carrière tijdens het Dutch Youngster Festival, een evenement dat de aandacht trekt.

Ieder land is gerechtigd per jaar één officiële landenwedstrijd te organiseren voor deze categorieën. In Nederland vormt manege De Vossenbos in Wierden tijdens het Dutch Youngster Festival (DYF) traditioneel het decor voor deze ontmoeting. Hoogtepunten van het evenement zijn drie landenwedstrijden op donderdag en vier keer de individuele strijd om de Grote Prijs op zaterdag.
Voor het eerst in de geschiedenis van DYF is er daarvan nu ook een voor de riders under 25. Net als de children maken zij hun entree in het programma. De children moeten het echter nog zonder landenwedstrijd en Grote Prijs doen.

Vanuit het buitenland zijn sterke landen als Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Noorwegen, Portugal, Spanje en Zweden van de partij. Nederland komt aan de start met een keur aan ruiters en amazones die deel uitmaken van de nationale selecties van de bondscoaches Roelof Bril (young riders en junioren) en Luc Steeghs (ponyruiters en children).

Zo telt het deelnemersveld de namen van onder anderen Jelmer Hoekstra, Fréderique Lebon, Bart Lips, Charlotte Verhagen, Kim Bril, Amber Fijen, Demi en Jens van Grunsven, Kevin Jochems, Mickey Morssinkhof, Leontine Bruin, Lars en Niels Kersten, Sjoerd Kommers, Rowen van de Mheen, Teddy van de Rijt, Bibi van Gehlen en Laurie Touw.

Reacties